Hirmagazin.eu
Főoldal » Németországban tovább nőtt a bevándorlók száma
Külföld

Németországban tovább nőtt a bevándorlók száma

bevandorlo 1
Forrás: MTI | 2015. 02. 19. 17:59:42

2014 első fél évében csaknem 670 ezer bevándorlót regisztráltak, ami 20 százalékot meghaladó növekedés az egy évvel korábbihoz képest, és mintegy 240 ezerrel több a Németországot tavaly elhagyók számánál.
Németországban tovább emelkedett a bevándorlási hullám, a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) csütörtökön közölt előzetes adatai szerint 2014 első fél évében csaknem 670 ezer bevándorlót regisztráltak, ami 20 százalékot meghaladó növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A Németországba irányuló bevándorlásban így már sorban negyedszer regisztráltak százalékosan kétszámjegyű növekedést az év első hat hónapjában. A Magyarországról érkezett bevándorlók száma is emelkedett. A Destatis kimutatása szerint a 2014 január-júniusi időszakban 28 454-en költöztek Magyarországról Németországba, ami 1463 fővel, 5,7 százalékkal több az egy évvel korábbi 26 991-nél. Magyarország így az 5. helyen áll a bevándorlók száma alapján összeállított listán, Lengyelország, Románia, Bulgária és Olaszország után.

A tavalyi év első fél évében valamennyi bevándorlót együttvéve összesen 666 890-en érkeztek Németországba, ez 111 721 fővel, 20,1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A bevándorlási folyamat szerkezete nem változott az előző évekhez képest, a túlnyomó többség – 510 ezer ember – 2014 első hat hónapjában is Európából érkezett, 85 százalékuk uniós tagállamból. A legnagyobb mértékben az EU-hoz 2013-ban csatlakozott Horvátországból érkezett bevándorlók száma emelkedett, 202 százalékkal 21 ezerre.

Németországból fél év alatt 427 ezer ember költözött el, a bevándorlók száma így 240 ezerrel haladta meg a kivándorlók számát. A vándorlási mérleg többlete 17 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi 206 ezerhez képest.

Hasonló hírek

Elképesztő szerencsétlenség, végzetes kórt kapott el egy turista

Mazsi

Feltartóztatott egy orosz tartályhajót az Ukrán Biztonsági Szolgálat

Géza

Orbán Viktor Miniszterelnökünk: a Vajdaság is képes lesz az elvándorlás megállítására

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!