Image default
18+

Németország – Kegyetlen körülmények között tartják a kísérleti állatokat: a szerek hatására hányás, belső vérzés, légzési zavarok, bőrproblémák is kialakulnak, mielőtt elpusztulnak – videó (18+)

Kegyetlen körülmények között tartják a kísérleti majmokat: a szerek hatására az élőlények hánynak, belső vérzést szenvednek, légzési zavart, bőrproblémákat és fogyást tapasztalnak, végül pedig rendszerint elpusztulnak.

A Soko Tierschutz német állatjogi szervezet és a Cruelty Free International felvételén az látható, hogy milyen kegyetlen körülmények között tartják a kísérleti majmokat Mienenbüttel in Neu Wulmstorfban – írja a LADbible.

A mérgező tesztekbe macskákat és kutyákat is bevonnak, az állatokat rendszerint hagyják elpusztulni.

A videót a Farmakológia és Toxikológia Laboratóriumból (LPT) juttatta ki egy beépített aktivista. Friedrich Mülln, a Soko Tierschutz munkatársa szerint már 2013-ban is megpróbáltak munkát szerezni az intézményben, de végül csak 2018 decemberében sikerült. A Farmakológia és Toxikológia Laboratóriumban nemcsak német, hanem külföldi cégek számára is folytatnak kísérleteket.

Mülln hozzátette, a legrosszabb bánásmódban a majmok részesülnek. A makákók viszonylag kis méretű főemlősök, ezért gyakran használják őket állatkísérletekben.

Ugyanakkor a kutyák és a macskák is rengeteget szenvednek a létesítményben, utóbbiaknak egy nap 13 injekciót adnak be. A Cruelty Free International szerint a laboratórium dolgozói képzetlenek, az élőlényekkel pedig különösen kegyetlenül bánnak.

Az LPT egy családi intézmény, amely megrendelésre végez el toxikológiai vizsgálatokat. A tesztek során megmérgezik az állatokat, a szerek hatására az élőlények hánynak, belső vérzést szenvednek, légzési zavart, bőrproblémákat és fogyást tapasztalnak, végül pedig rendszerint elpusztulnak.

Az állatvédők azt követelik, hogy a laboratóriumot zárják be, és vizsgálják felül az európai állatkísérletek gyakorlatát. A szervezetek a rendőrséget is értesítették, az eset miatt nyomozás indult.

Csak erős idegzetűek nézzék meg a videót:

eztnezdmeg

Hasonló hírek

Nézők közé hajtott egy autó a Tótkomlós ralin (videó) – 18+

Géza

Kösd be a szemét, és lépjetek be a láthatatlan gyönyör kapuján! +18

Mazsi

18+ Édesanyja szeme láttára, saját autójára ugrott ki a nyolcadik emeletről Zsolt!

Mazsi