Természetvédelem, élőlények védelme

Nemcsak a szomszédot jelentheted fel! Végre itt a zaj, bűz, hulladék bejelentés!

Az oly divatos társasházi bejelentéseket végre felválthatja valami értékes, valami környezettudatos. Valami, aminek haszna is van.

Persze ne általánosítgassunk, de a magyar ember szeret mindent a másik orra alá dörgölni, meg bejelentgetni, feljelentgetni. Lelóg a muskátli az erkélyről….Hangos a kutya….Hétvégén porszívózol…Reggel turmixolsz….Ott hagytad a petpalackot….Na, lehetne még sorolni. Én is kaptam már cetlit az ajtómra, hogy miért ugat a kutya. Hát, majd akkor tessék szólni, ha nyávog. Az tényleg gond lenne. (Egyébként meg nem ugat, csak néha hiányol. :) ) De én sem szólok, amikor a szomszédok hangosan élik a nemi életüket, vagy ölik egymást, netán a kisded ordít hajnalok hajnalán.

Kép: Profimedia

De most lehet, sőt kell is szólni! Minden esetben, ha a környezetedben zaj-, szag- vagy hulladék-ártalmat látsz, érzel, tapasztalsz. EnviroMind néven fut az online felület, ahol bárki, bárhonnan jelenthet ilyen problémákat. Az észrevételek a hatóságokhoz is eljutnak, így azok hatékonyabban találnak rá az ilyen jellegű hatásokra.

Kép: Profimedia

“A lakosság, mint az adott térséget ismerő és a térségre jellemző egyes környezeti hatásokat közvetlenül észlelő fél a legtöbb esetben nincsen kellőképpen bevonva se a mérési, se a döntési folyamatokba. Jobbára csak kérdezési és utólagos tájékoztatási joggal/lehetőséggel bírnak.”

Érdemes megnézni a honlapot ITT, mert tényleg hasznos, és igényes is. Ha pedig kicsit is környezettudatos vagy, pár kattintással tehetsz a városért, országért, bolygóért!

Kép: noizz.hu

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

A mezei szil a 2016-os év fája

info

Indulhat az óceáni szemétszüret

info

2014-ben felgyorsulva romlott a hazai erdők állapota

info