Hirmagazin.eu
Főoldal » Nem ússza meg a nádas felgyújtását: eljárás indult Gáspár Zsolti ellen
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Nem ússza meg a nádas felgyújtását: eljárás indult Gáspár Zsolti ellen

Eljárás indult Gáspár Zsolti (45) ellen..

A Farm VIP műsorvezetője március 15-én gyújtotta fel a fivére, Gáspár Győző (47) háza mellett található nádast. A lángokat a tűzoltók fékezték meg, s bár eleinte úgy tűnt, következmények nélkül marad a dolog, úgy néz ki, Zsoltinak felelnie kell a tettéért.Pedig, amikor a tűzgyújtás másnapján lapunk kereste a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, azt közölték, a helyszíni vizsgálat során nem látták okát, hogy eljárást indítsanak, ám az esetet hiába próbálta Zsolti is bagatellizálni, úgy értesültünk, hivatalból mégis elindult az eljárás az ifjabbik Gáspár fivér ellen. Amikor újfent rákérdeztünk az ügy állására, akkor már más választ kaptunk.

Az ügyben a hatósági eljárás folyamatban van

– írta a katasztrófavédelem sajtóosztálya.

Zsolti korábban maga ismerte el, hogy ő gyújtotta fel a nádast, mivel gyermekei allergiásak rá, Győzőék azonban halálra rémültek, amikor észrevették, hogy pár méterre az otthonuktól felcsaptak a lángok.

– Biztos felment nála a pumpa, azért csinálta ezt. Megijedtünk, nagy szél volt, féltünk, nehogy a ház felé fújja a lángokat, ráadásul hiába is akartuk volna mi magunk eloltani, a kerti csap el van zárva télen, esélyünk se lett volna – mondta korábban feldúltan Evelin (26).

– Ha az eljárás végén megállapítják, hogy Gáspár Zsolti jogszabályt sértett, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, sőt, még büntetőügy is lehet a nádas felgyújtásából – mondta a lapunk által megkérdezett jogi szakértő.

– Ilyen esetekben a tűzgyújtás körülményei azok, amelyek miatt szabálysértés állhat fenn. Ha a tűz megfékezéséhez külső beavatkozás, adott esetben például tűzoltóegység bevonása is szükséges, a pénzbírság akár hárommillió forint is lehet, de a kisebb bírság is több százezer forintra rúghat. Amennyiben vagyoni értékű javakat, lakóépületet, emberi vagy állati életet is veszélyeztetett a tűz, már garázdaságról is beszélhetünk, amely viszont büntetőjogi eset – magyarázta dr. Szilágyi Roland ügyvéd.

Szemle után döntöttek

Vajon mi történhetett, hogy mégis kivizsgálják az ügyet?

– Amennyiben a vizsgálat során a katasztrófavédelem szabályszegést észlel, hivatalból hatósági eljárást indít. Helyszíni szemlét tart, valamint az érintett feleket is meghallgatja. Az eljárás megindításától hatvan nap áll rendelkezésre az eljárás lefolytatásához, s amennyiben megállapítják, hogy szabálysértés történt, akkor figyelmeztetést vagy tűzvédelmi bírságot is kiszabhat az illetékes hatóság – magyarázta lapunknak Molnár Adrienn tűzoltó hadnagy, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Holtan találtak egy nőt egy fővárosi lépcsőházban

Géza

Heten égtek halálra a 81-es úton: egy háromgyerekes családapa is van az áldozatok között

Géza

Halálos baleset

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!