Főoldal » Nem túlzás azt állítani, hogy a zöld tea igazi csodaital! Hát akkor nézzük, mire jó!
Egészség - betegség

Nem túlzás azt állítani, hogy a zöld tea igazi csodaital! Hát akkor nézzük, mire jó!

Támogassa szervezetét a legegészségesebb teafajtával!

A zöld teát fogyasztók között 18%-kal kevesebb a cukorbetegek száma!

  • Magas a vércukorszintje?
  • Fölösleges kilókkal küzd?
  • Természetesen fiatalodna?
Használja ki a zöld teában rejlő erőt, könnyedén és kényelmesen!

A teázás ősi szokás, a zöld tea pedig köztudottan egészséges.

De miért is?

Nem túlzás azt állítani, hogy a zöld tea igazi csodaital, és egészségünkre gyakorolt kedvező hatásaival felülmúlja az összes többi teafajtát. Egészségmegőrző, gyógyító ereje miatt évezredek óta fogyasztják, nemcsak őshazájában, Kínában, hanem egész Ázsia-szerte.

Habár az ősi keleti gyógyászat nagyon is rég tudta már, hogy a zöld tea milyen bámulatos előnyökkel rendelkezik, a modern orvostudomány széles körben csak az 1990-es évektől kezdte kutatni a hatóanyagait.

A zöld tea a legkevésbé feldolgozott teafajta, ebből fakadóan ez tartalmazza a legtöbb antioxidáns polifenolt (a növényekben természetes módon jelenlevő jótékony vegyületetet). Ezek közül is a legfontosabb és legtöbbet tanulmányozott hatóanyaga az epigallokatekin-3-gallát (EGCG) nevezetű katekin.

Az EGCG kiemelkedik a zöld tea több mint 200 biológiailag aktív összetevője közül, ezért szinte minden tudományos kutatás erre az egy hatóanyagra fókuszál. Az EGCG védelmezi a test valamennyi sejtjét (különösen az agy- és idegsejteket) az oxidatív károsodástól, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal bír, öregedésgátló, támogatja a szív- és érrendszert, a májat, az immunrendszert, serkenti az anyagcserét és segítheti a rák megelőzését.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Gerincműtét mellett döntött Schobert Norbi

Géza

Ritkán, de így is kialakulhat ételallergia gyerekeknél

info

Micsoda? Naponta 40 percre megvakulunk, és még csak észre sem vesszük

Mazsi