Image default
Kultúra

Nem tudta feldolgozni műsorának megszűnését az elhunyt magyar sztár

A legendás tévés népszerű műsorának húsz év után, egyik napról a másikra szakadt vége, ez a csalódás pedig a haláláig kísértette őt.

Kelemen Endre augusztus 15-i halála az egész országot megrendítette.

A Magyar Televízió életműdíjával, illetve Apáczai-díjjal is kitüntetett új­ságíró, tévés szerkesztő, műsorvezető halálhírét családja közleményben tudatta a Borssal, melyben az állt, hogy a tévés türelemmel viselt, hosszú betegség után hunyt el.

A legendás tévés nevéhez számos sikeres műsor fűződik, ő vezette többek között a Családi kör című műsort a Magyar Televízióban, húsz éven át. Amikor Horváth Ádám 1994-ben úgy döntött, hogy megszünteti a két évtizede sikeres szórakoztató sorozatot, Kelemen nem értette a döntését.

Ezt a konfliktust életükben nem is tudták megbeszélni, ami élete végéig bántotta a műsorvezetőt.

Kelemen Endre utolsó interjúját nagyjából másfél hónapja adta Paor Lilla Lillásreggeli című műsorában, és szavaiból úgy tűnt, a Családi kör váratlan megszüntetése mély nyomot hagyott benne.

“Húsz éve ment ez a műsor, amikor Horváth Ádám egy merész húzással megszüntette. Sokan kérdezték tőlem, hogy miért, de arra azóta sincs magyarázat.

Egyszer, ha Horváth Ádámot négyszemközt el tudnám csípni, megkérdezném.

1994-ben mindenkit összehívott, elmondta, milyen műsorok szűnnek meg, de semmiféle indokot nem mondott. Én nem sokkal később nyugdíjba is mentem, mert mi keresnivalóm lett volna ott, ha már nincs műsorom” – fogalmazott akkor a tévés legenda.

Kelemen Endre temetése szeptember 12-én, szerdán 15 órakor a Fiumei úti sírkert szóróparcellájánál lesz, ott egy szál virággal mindenki leróhatja a tiszteletét a műsorvezető előtt.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Az eddigi legrégebbi Konfuciusz-portrét találhatták meg Kelet-Kínában

info

Tatár Csillának megtiltották, hogy mobilozzon a döntő alatt

info

Holokauszt nemzetközi emléknap január 27.

info