Image default
Technika, kommunikáció

Nem tudni, megint mit akar a Samsung a gyulladós telefonjával

forrás: hirado.hu

Először leállították a készülék gyártását és árusítását is, aztán most szoftverfrissítést adnak ki rá.

Vélhetően nincs ember a világon, aki ne hallott, olvasott volna a Samsung Galaxy Note7-esek robbanásairól. A csúcskészülék gyulladt már ki töltés közben, míg a család aludt, nadrágzsebben, gyerek kezében és így tovább.

A legtöbb légitársaság tiltja még repülőüzemmódban is a használatát: a hirado.hu munkatársa tapasztalta, hogy a pedáns Lufthansa járatokon például nem csak elmondják, hogy ne kapcsolják be a Note7-et, hanem a stewardessek egyenként végigjárva a gépet, a repülés idejére begyűjtik az utasoktól.

Nem tudni, megint mit akar a Samsung a gyulladós telefonjával
Dee Decasa Hawain élő nő mutatja cserekészülékként kapott Samsung Galaxy Note 7 okostelefonját. (MTI/AP/Audrey McAvoy)

Miután világszerte leállította a típus forgalmazását a koreai cég, október 15-én Magyarországon is úgy döntött, idézzük:

„…a Galaxy Note7 okostelefonok további cseréjét, illetve értékesítését felfüggesztjük, és a készülékek gyártását leállítjuk. Minden tulajdonost arra kértünk, hogy készülékét ne használja tovább, mentse adatait, kapcsolja ki a telefont, és éljen a Samsung által biztosított (…) ajánlatok egyikével.”

Ma, október 26-án körlevelet küldtek ki, hogy „… a Samsung szoftverfrissítést ad ki a Galaxy Note7 készülékekhez Európában. Az új frissítéssel legfeljebb 60 százalékig tölthető fel a készülék.”

Mivel „a Samsung számára felhasználói biztonsága a legfontosabb, a szoftverfrissítést október 31-én, hétfőn minden Európában működő készülék megkapja”.

A gyártó közlése szerint a szoftverfrissítés célja, hogy csökkentsék a még a Note 7-esüket vissza nem küldött felhasználókat fenyegető kockázatot.

A Note7-es tulajdonosok érdekét leginkább az szolgálja, ha be sem kapcsolják azt, hanem a legsürgősebben visszaviszik a vásárlás helyére.

Vagy egy másik Samsung okostelefont kapnak, vagy a pénzüket.

 

Hasonló hírek

Betiltották a Huawei számára az SD-kártyák használatát

Géza

Megmutatjuk, mit tegyen, ha csődöt mond a Windows 10

Edit

Nyomáskülönbséget is érzékel az új iPhone

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------