Hirmagazin.eu
Főoldal » Nem tud közösséget vállalni Gyurcsány Ferenccel a Jobbik új elnöke – videó
Belföldi hírek

Nem tud közösséget vállalni Gyurcsány Ferenccel a Jobbik új elnöke – videó

Nem tud közösséget vállalni Gyurcsány Ferenccel – ezt mondta Jakab Péter, a Jobbik új elnöke.

A kijelentés némileg meglepő lehet többek szerint, mert éppen Jakab Péter volt az, aki az elmúlt hónapokban több ügyben is közösséget vállalt Gyurcsány Ferenccel, vagy éppen a DK-elnök feleségével. A tegnapi tisztújítás után készült elemzések szerint egyetlen Gyurcsány-ellenes jobbikos sem került be a párt vezetésébe – hangzott el az M1 Híradójában.

Jakab Péter frakcióvezető, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke 2020. január 25-én. Mellette Z. Kárpát Dániel és Potocskáné Kőrösi Anita alelnök. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Órákon keresztül várakoztatták az újságírókat szombaton este a Jobbik tisztújító kongresszusának helyszínén. A délután öt órára meghírdetett sajtótájékoztató végül este kilenc óra előtt néhány perccel kezdődött el.

A kérdés ekkor már nem az volt, hogy ki lett a Jobbik elnöke, ugyanis kora délután már tudni lehetett, hogy Jakab Pétert megválasztották a párt első emberének. Az elnöki székben Sneider Tamást váltó politikusra a küldöttek 87,8 százaléka szavazott, azaz a voksolók 12,2 százaléka egyedüli jelöltként sem támogatta a pártelnöki tisztségre.

Jakab Péter már a tisztújítás kezdetén, még elnökjelöltként feltett egy fotót a közösségi oldalára. Azokkal a vezető politikusokkal szelfizett, akiket a sajtó hónapok óta az ő támogatóiként tart számon. Gyurcsány miatt háborúznak egymással a jobbikosok.

Két nagy tábor alakult ki a pártban: a Gyurcsány-pártiak és a Gyurcsány-ellenesek. A Gyurcsány-pártiakat Jakab Péter vezeti. Ők azok, akik néppárti politikát akarnak, balra tolnák a pártot, és szövetkeznének Gyurcsány Ferencékkel.

Velük szemben állnak a Gyurcsány-ellenesek. Ezt a tábort Szávay István vezeti. Ők azok, akik a közéleti hírek szerint elutasítják a balra tolódást, visszavezetnék a Jobbikot a gyökereihez és sosem szövetkeznének Gyurcsány Ferencékkel. Az elnökség tagjai közé végül egy Gyurcsány-ellenes jobbikos politikus sem került.

Bár Jakab Péter úgy fogalmazott, hogy Gyurcsány Ferenccel nem tud közösséget vállalni, arra a kérdésre, hogy a Demokratikus Koalícióval el tud-e képzelni együttműködést, azt mondta: ez majd a tárgyalóasztalnál dől el.

Ügyek mentén már eddig is volt együttműködés minden ellenzéki párttal, azt pedig majd a tárgyalóasztalnál kell kialakítani, mi az a konstrukció, amely megfelelő a lehető legtöbb kormánykritikus szavazó felölelésére” – mondta Jakab Péter.

A Jobbik új elnöke úgy fogalmazott: nem tartják szövetségesüknek azokat az embereket, akik az elmúlt harminc évben részt vettek ennek az országnak a kifosztásában. Jakab Péter volt az, aki tavaly március 15-én a DK-s Dobrev Klárával egy színpadon hangoztatta az együttműködés fontosságát.

Tavaly szintén ő állt egy lépcsőre a parlament előtt Gyurcsány Ferenccel is, mialatt több ellenzéki politikus közösen tett esküt. Néhány hónapja az ATV-ben arra a kérdésre, hogy hova lett a Jobbik nemzeti jellege, nem volt hajlandó válaszolni.

Közben az elmúlt időszakban a legtöbb kritikát épp a balra tolódási törekvések miatt kapta az egykori radikális Jobbik, és a tavalyi EP-választáson történetük leggyengébb eredményét érték el – éppen csak átugrották az 5 százalékos küszöböt.

A címlapfotó illusztráció.

Origo, M1, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Nem lesznek Magyarországon amerikai nehézfegyverek

info

Kultúrharc nem Magyarországon, hanem Európában van

Géza

Morvai Krisztina befejezi politikai pályafutását 2019-ben (Olvasd el és nézd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------