Image default
Egészség - betegség

„Nem tért vissza a rák” – A gyógyulásáról vallott Benkő László

Budapest — „Az ember akkor tud továbblépni, ha körbeveszi magát feladatokkal” – így vélekedik Benkő László (75), aki – amióta kigyógyult a májrákból – gyakorlatilag alig pihen, mindig elfoglalja magát valamivel.

Persze, mindezek mellett arra is odafigyel, hogy folyamatosan ellenőrizze az állapotát, illetve újraépítse a kemoterápia miatt legyengült immunrendszerét. Az Omega együttes billentyűse a próbák és koncertek mellett a balatoni klubjuk sorsáról sem feledkezett meg.

– Immár másfél éve vagyok tünetmentes, ami csodálatos dolog. Persze, bennem van a félelem, hiszen hol vagyok még az orvosok szerint teljes biztonságot jelentő öt évtől. A rengeteg munka és egyéb dolgok mellett is visszajárok kontrollra, betartom, amit az orvosok mondanak, ez nagyon fontos – hangsúlyozta Benkő László. – Úgy tűnik, a májam ép, nem tért vissza a rák. Kicsit már a kondimat is összeszedtem, de az immunrendszeremen még van mit fejleszteni, a hosszú kemoterápia nem tűnt el nyomtalanul.

A legendás zenész egyre aktívabb, új erőre kapott.

– Igyekszem bepótolni mindent, ami a betegség miatt kimaradt, így rengeteget próbálunk, turnéra készülünk az együttessel. Lassan, de biztosan végigzenéljük majd ezt a szezont – mesélte az Omega billentyűse, aki a fiával, Balázzsal nem felejtette el, hogy a zamárdi önkormányzat miként tette a földdel egyenlővé legendás klubjukat. Megtesznek mindent, hogy az egykori mulató emléke fennmaradjon.

– Nem tudtuk megmenteni a  PartyFészket, de nem hagyjuk szó nélkül az ügyet. A rajongók nemrégiben szerveztek egy tiltakozásfélét, ahol a ledózerolt helyet körbekerítették. Pár transzparenst is kitettek, hogy emlékeztessék az embereket arra, mi állt itt, mert most egy kőhalom az egész. A fiam elindul a polgármester-választáson Zamárdiban, hogy ilyesmi ne történhessen meg többé – mondta Benkő, akit nagyon megérintett, hogy a rajongók a mai napig tenni akarnak értük, illetve a szórakozóhelyért, amit állításuk szerint minden különösebb ok nélkül tettek a földdel egyenlővé.

Újra turnézik

Benkő László zsúfolt program elé néz: az Omegával járja az országot. A Tűzvihar című turnén a progresszív időszak dalait játssza a banda modern hangszereléssel, de felcsendülnek a legnagyobb slágerek is, méghozzá különleges hang- és látványelemek kíséretében. A turnét az év elején kezdte a zenekar Szegeden, majd Sopronban, Debrecenben is feltűnik, a nyár közepéig pedig végigjárja a nagyvárosokat.

Blikk

Hasonló hírek

5 tipp egy kardiológustól – Így őrizheted meg szíved egészségét

Mazsi

Köhög reggelente? Érdemes utánajárni, rák is lehet a vége

info

Három cigaretta elszívásával ér fel levegőt venni Budapesten…, (..de nem mindig, nem mindenhol, nem minden évszakban, tehát nem általános! Hirmagazin.eu)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------