Hirmagazin.eu
Főoldal » „Nem sok, de jut majd mindenkinek” – Megszólalt a gyöngyöspatai asszony, aki 25 milliót kapart egy sorsjegyen
Életmód hírek

„Nem sok, de jut majd mindenkinek” – Megszólalt a gyöngyöspatai asszony, aki 25 milliót kapart egy sorsjegyen

Gyöngyöspata — Szegény embert még az ág is húzza, de nem a gyöngyöspatai Helénát és férjét, Tamást! Bár a település egyik legszegényebb utcájában élnek, életük egy csapásra megváltozott: próbára tették szerencséjüket egy sorsjeggyel, amivel 25 millió forintot nyertek!

A hírt először a kekesonline.hu közölte.

Ottjártunkkor az utcában két fiatal fiú szapora léptekkel vizet hordott éppen az egyik házhoz a közkútról. Kérdésünkre széles mosollyal közölték: „Nyertünk bizony, mert végre jó helyre, reánk nézett a jóisten! Az édesanyám nyerte a pénzt, jöjjenek be!”

Nagy az öröm a családnál, nem verték nagydobra, de azért megünnepelték a milliókat.

– Voltunk vagy 120-an! – szólt oda az egyik fiatal a kanapén ülve.

– Maradj már, hadd beszéljen anyu! – intette rendre a család többi tagja.

– Nem vagyok én függő, lottózni sem szoktam, de a „bankót” megvettem – mondta kicsit szégyenkezve Heléna, majd halkan folytatta: nem akar szerepelni, mert sok a rosszakaró a környéken. A család unszolására végül mégis mesélni kezdett.

– Az első két szelvény nem nyert, a harmadik volt a nyerő. Kaparni kezdtem, egy 4-es és egy 8-as volt a mezőben – idézte fel, miközben a férje hangosan közbeszólt: az a születésnapja! Negyedik hónap, nyolcadika!

A Blikk munkatársai még egy kaparóssal lepték meg a mázlista asszonyt: ezen a sorsjegy ára, 500 forint jött vissza. Fotó: Isza Ferenc

– Nagyon boldogok vagyunk, a jóisten akarta így! – fűzte hozzá az asszony. A családanyának 8 gyermeke és 13 unokája is van, így, mint fogalmazott, jó helyre és jókor jött a pénz.

 Nem sok, de jut majd mindenkinek, körülbelül 500 fős a rokonság. Szeretném támogatni a fiatalokat, s adományozunk a cigányságnak is, de el nem költözünk, felújítjuk a házat! Mink tudjuk, honnan jöttünk – sóhajtott Heléna.

A lottózóban dél után valamivel öten vártak. Mindenki sorsjegyet akart.

– Eddig még nem vettem, de kaparok már egyet én is – mondta egy férfi, aki szerint mindenki hallotta, hogy mi történt – ahogyan a helyiek mondják – „Patán”.

A lottózó egész nap tele van, itt lapult a 25 milliós szelvény. Fotó: Isza Ferenc

– Akkora banzájt csaptak, hogy még a rendőrök is kimentek hozzájuk – nevette el magát egy másik vásárló. – Hát, de ki ne rúgna ki a hámból, ha az ölébe pottyan 25 millió?! Jól tették! – fűzte hozzá a sorsjegyét kaparó férfi.

Heléna szerencséjét mi is próbára tettük, s egy még le nem kapart sorsjeggyel érkeztünk a családhoz. Az asszony szinte szuggerálta a mezőket, s közben hozzáértő módon magyarázta, mire kell figyelni kaparás közben – és újra bejött!

– Nyert! – kiáltott fel.

– Na nem 25 millió, mert azt elvittük, de a sorsjegy ára már visszajött – nevetett, miközben ragyogó szemekkel, elégedetten nyújtotta vissza a szelvényt.

12 évig lapult a nagy fődíj

A Szuper Bankó nevű sorsjegy 12 éve van forgalomban, egyetlen 25 milliós tétel várt eddig gazdára. Az ötmezős sorsjegyen a nyerési esély 1:3,66-hoz, de persze, a főnyereményre ennél jóval kisebb volt a sansz.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Névnapok szeptember 23.

info

A világ legjobbjaitól tanulhat a magyar sztárséf

Mazsi

Megnyílt Kelet-Magyarország első kutyabarát fürdője Tiszafüreden

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------