Hirmagazin.eu
Főoldal » Nem sikerült tisztázni a Németországban elrabolt és meggyilkolt lány halálának okát
Külföld

Nem sikerült tisztázni a Németországban elrabolt és meggyilkolt lány halálának okát

forrás: MTI

Egyelőre nem sikerült megállapítani a gazdag vállalkozó szüleitől elrabolt és meggyilkolt 17 éves német lány, Anneli halálának pontos okát, az első vizsgálatokat így még hetekig tartó igazságügyi orvosszakértői munka követi – jelentették be szerdán Drezdában.

A halál pontos időpontját és okát vegyi, toxikológiai laboratóriumi vizsgálatokkal próbálják meghatározni – mondta a drezdai ügyészség szóvivője. Hozzátette, hogy a sajtóhíreknek megfelelően a hétfőn őrizetbe vett gyanúsítottak ellen kiadott elfogatóparancsban az szerepel, hogy Annelit megfojtották, de ezt nem sikerült minden kétséget kizáróan megerősíteni – számolt be az MTI.

A Bild című lap szerdán azt írta, hogy az emberrablók egy övvel megfojtották a gimnazista lányt. A múlt csütörtökön elrabolt lány meztelen holttestére hétfőn találtak rá egy elhagyatott tanyán.

Az ügy megrázta Németországot, különösen azért, mert úgy tűnik, hogy Anneli halála mindenre elszánt, elvetemült, gonosz bűnözők műve, akik azonban az eddig feltárt adatok alapján rendkívül ügyefogyottak voltak – írta a Halálos dilettantizmus című összeállításában a Spiegel Online hírportál.

A gyanúsítottak – egy 39 éves és a 61 éves férfi – még arra sem ügyeltek, hogy maszkot viseljenek, és valószínűleg azért gyilkolták meg a lányt, mert féltek, hogy később felismerheti őket. Arról pedig fogalmuk sem volt, hogy nem lehet átutalni néhány óra alatt az általuk követelt 1,2 millió euró váltságdíjat egy online banki szolgáltatáson keresztül egy Európán kívüli bankba. A drezdai rendőrség szerint amatörizmusról árulkodik az is, hogy amikor az egyik gyanúsított telefonon vázolta a követelésüket, úgy beszélt, hogy közben befogta az orrát és cseh akcentust próbált imitálni, hogy leplezze sváb tájszólását, amivel egyáltalán nem sikerült félrevezetnie a hatóságok munkáját támogató nyelvészeket.

Úgy tűnik, hogy a zsarolásos emberrablást nem gondolták végig és nagyon felületesen tervezték meg – mondta az ügyészség szóvivője.

Azt egyelőre nem tudják, hogy mindez a gyilkosságra is érvényes-e, vagyis hogy Anneli vajon előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés vagy “spontán” gyilkosság áldozata.

Kérdés az is, hogy miért éppen a Drezda mellett élő családot szemelték ki. A família és családi építési vállalkozásuk ismert a környéken, de nem világos, hogy ezért rabolták-e el Annelit. Azt sem tudni, hogy az emberrablással, zsarolással és gyilkossággal gyanúsított férfiak és áldozatuk között volt-e korábban bármiféle kapcsolat.

A Bild szerint mindkét gyanúsított súlyosan eladósodott. Egyikük nemesfém-kereskedelemmel foglalkozik, volt feleségei egyebek mellett profi hazudozóként jellemzik. Társa, a 39 éves, kétgyerekes munkanélküli szakács egy szexuális bűncselekmény miatt már szerepel a rendőrségi adatbázisban. Az emberrablási ügyben azért figyeltek fel rá a hatóságok, mert a DNS-e rajta volt az elrabolt lány kerékpárján.

Annelit az előző héten csütörtökön este rabolták el egy Drezda melletti faluból, a családi házának közelében, ahol kutyát sétáltatott kerékpárral. (A családnevét nem hozták nyilvánosságra.) Az emberrablók még aznap este jelentkeztek telefonon a lány sikeres üzletember édesapjánál, a váltságdíjat másnap déli határidővel követelték tőle.

Az apa azonnal riasztotta a rendőrséget, és a drezdai főkapitányságon még éjjel egy külön csoportot állítottak össze az ügy feltárására.

A hatóságok vasárnap este tájékoztatták a nyilvánosságot az emberrablásról, a szülők pedig közleményt adtak ki arról, hogy hajlandóak megfizetni a váltságdíjat.

A rendőrség hétfő reggelre mindkét feltételezett elkövetőt azonosította, majd őrizetbe vette őket. Az idősebb gyanúsított részleges beismerő vallomást tett.

 

Hasonló hírek

Megépülhet a Nagy Reneszánsz Gát

info

Folytatódnak a harcok Kelet-Gútában

Géza

Támadás történt: Pokolgép robbant a Szent Dénes katedrális előtt

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------