Image default
Külföld

Nem semmi: 44 gyermeket nevel egyedül a világ legtermékenyebb nője

Uganda – Egyedül neveli mind a 44 gyermekét a világ legtermékenyebb nője, aki még csak 39 éves.

 

Mariam Nabatanzit a világ termékenyebb nőjének is nevezik, miután 36 éves korára már 44 gyermek édesanyja. A most 39 éves ugandai nőnek – aki gyermekei számával rekordot döntött, jóllehet Afrikában megszokottak a nagy családok -, egy ritka “betegség” miatt lett ilyen hatalmas családja.

Mariam Nabatanzi mindegyik csemetéje ugyanattól az apától van, de a családfő három évvel ezelőtt magukra hagyta őket, így az asszony egyedül neveli mind a 44 gyereket.

Mariam Nabatanzi, aki 12 évesen ment hozzá az akkor 40 éves férjéhez, háromszor szült négyesikreket, négyszer hármasikreket, és hat alkalommal pedig ikreket hozott a világra, a maradék nyolc gyereknek nincsen ikertesója. Mostanra mindegyikükért egyedül felel, szegény körülmények között élnek és sok gyerek a földön alszik.

“Rengeteget sírtam, míg felnőttem, a férjem miatt rengeteg szenvedésen mentem keresztül. Minden időmet arra szántam, hogy a gyermekeimmel törődjek és hogy egy kis pénzt keressek” – mondta a nő, akinek legidősebb fia sokat segít a családnak, és éppen ezért még az iskolát is otthagyta.

Mirror

Hasonló hírek

Eltemették a meggyilkolt neves kurd ügyvédet Diyarbakirban (Videó)

info

Tegnapelőtt, díszes keretek között ünnepelte Putyin elnök az Orosz Haditengerészet Napját

Géza

Trump üzent a világ összes muszlimjának

Edit