Hirmagazin.eu
Főoldal » Nem mindenki kap Windows 10-et július 29-én
Technika, kommunikáció

Nem mindenki kap Windows 10-et július 29-én

forrás: Windows Blog; hirado.hu

Hivatalosan néhány hét múlva elérhetővé válik a legújabb operációs rendszer a felhasználók számára. De kár lenne azt hinni, hogy mindenkinek rögtön frissül a gépe.

Mint ahogy a Windows Blog információjából kiderül, az eddigi közlésekkel ellentétben a Microsoft egyáltalán nem egyszerre óhajtja a világszerte millió és millió Windowst futtató számítógépet frissíteni. Úgy tűnik, hogy (a gyártópartnerek és a kereskedők után) július 29-én először a leginkább elkötelezett Windows-felhasználóknak, vagyis a Windows Insider programban részt vevőknek lesz letölthető a 10-es verziószámú operációs rendszer.

Utána, mondhatni, hullámokban érkezik az ingyenes frissítés a legális Windows 7-et, 8-at és 8.1-et futtató felhasználók gépeire. A frissítés sorrendje minden bizonnyal figyelembe fogja venni, hogy az adott gép hardverelemei tökéletesen kompatibilisek-e a Windows 10 követelményeivel. A Microsoft – nem meglepő módon – az új operációs rendszer kibocsátása után is életben akarja tartani a gyors visszajelzéseket adó Windows Insider-köröket, hogy gyors visszajelzésekhez jusson az esetleges zavarokkal kapcsolatban.

Windows 10

Ha figyelembe vesszük, hogy milyen sokféle hardverrel rendelkező, s három különféle Windowst fog világszerte egy hatalmas rohammal frissíteni Redmond, akkor bizony súlyos kompatibilitási bonyodalmak is előfordulhatnak majd – ahogyan az már eddig is megesett az ablakos oprendszer változatos történetében.

S nemcsak a várható driverproblémák miatt nem érdemes nagyon sürgetni gépünkre a Windows 10-et, hanem már csak azért sem, mert az új operációs rendszer számos újdonsága (például a Hello kamerás beléptető) csak vadonatúj hardvereken lesz használható.

Mégis, a nem jogtiszta szoftvert használóknak most érdemes akár a legolcsóbb Windows (7 Home) megvásárlásával egyszer s mindenkorra legális, folyamatosan frissíthető Windowshoz jutni. A Microsoft egy évig tartja fenn a tiszta forrásból származó operációs rendszerek ingyenes frissítésének lehetőségét.

A csakis fizetősen frissíthető Windows 10 Enterprise és a Windows 10 Education változatokat elméletben augusztus 1-jétől lehet megvenni.

Hasonló hírek

Ez már talán sok lesz: “bekamerázná” a tévénket a Facebook

Géza

Zsebére megy a játék: nem ártatlan a készüléke

Edit

Google-adó: itt az Európai Bizottság javaslata

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------