Image default
Technika, kommunikáció

Nem mindenki kap Windows 10-et július 29-én

forrás: Windows Blog; hirado.hu

Hivatalosan néhány hét múlva elérhetővé válik a legújabb operációs rendszer a felhasználók számára. De kár lenne azt hinni, hogy mindenkinek rögtön frissül a gépe.

Mint ahogy a Windows Blog információjából kiderül, az eddigi közlésekkel ellentétben a Microsoft egyáltalán nem egyszerre óhajtja a világszerte millió és millió Windowst futtató számítógépet frissíteni. Úgy tűnik, hogy (a gyártópartnerek és a kereskedők után) július 29-én először a leginkább elkötelezett Windows-felhasználóknak, vagyis a Windows Insider programban részt vevőknek lesz letölthető a 10-es verziószámú operációs rendszer.

Utána, mondhatni, hullámokban érkezik az ingyenes frissítés a legális Windows 7-et, 8-at és 8.1-et futtató felhasználók gépeire. A frissítés sorrendje minden bizonnyal figyelembe fogja venni, hogy az adott gép hardverelemei tökéletesen kompatibilisek-e a Windows 10 követelményeivel. A Microsoft – nem meglepő módon – az új operációs rendszer kibocsátása után is életben akarja tartani a gyors visszajelzéseket adó Windows Insider-köröket, hogy gyors visszajelzésekhez jusson az esetleges zavarokkal kapcsolatban.

Windows 10

Ha figyelembe vesszük, hogy milyen sokféle hardverrel rendelkező, s három különféle Windowst fog világszerte egy hatalmas rohammal frissíteni Redmond, akkor bizony súlyos kompatibilitási bonyodalmak is előfordulhatnak majd – ahogyan az már eddig is megesett az ablakos oprendszer változatos történetében.

S nemcsak a várható driverproblémák miatt nem érdemes nagyon sürgetni gépünkre a Windows 10-et, hanem már csak azért sem, mert az új operációs rendszer számos újdonsága (például a Hello kamerás beléptető) csak vadonatúj hardvereken lesz használható.

Mégis, a nem jogtiszta szoftvert használóknak most érdemes akár a legolcsóbb Windows (7 Home) megvásárlásával egyszer s mindenkorra legális, folyamatosan frissíthető Windowshoz jutni. A Microsoft egy évig tartja fenn a tiszta forrásból származó operációs rendszerek ingyenes frissítésének lehetőségét.

A csakis fizetősen frissíthető Windows 10 Enterprise és a Windows 10 Education változatokat elméletben augusztus 1-jétől lehet megvenni.

Hasonló hírek

Figyelem: nagy változás jön az Instagramnál

Mazsi

Melyik korosztály vigyáz a legkevésbé a jelszavaira?

Géza

Figyelem, veszélyes bűnoző! Magyar lányok Facebook-fiókját töri fel egy amatőr hacker! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------