Hirmagazin.eu
Főoldal » „Nem loptam, csak tévedtem” – mondta a Blikknek Terike, aki elverte a véletlenül neki utalt 81 milliót
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Nem loptam, csak tévedtem” – mondta a Blikknek Terike, aki elverte a véletlenül neki utalt 81 milliót

Szekszárd — Jól tette Terike (50), hogy felvette és elköltötte azt a 81 millió forintot, amit korábbi cége tévedésből utalt a számlájára.

Többen is így vigasztalják azt a nyugdíjas fejőnőt, akit sikkasztásért a Szekszárdi Törvényszék jogerősen 2 év börtönbüntetésre ítélt, amelynek letöltését 3 évre felfüggesztették; az ítéletről a múlt héten a Bors írt. Ugyanis az asszony számlájára a korábbi munkaadója tévedésből 81 ezer forint helyett akkori árfolyamon 81 millió forintnyi eurót utalt.

A nő rögtön két BMW terepjárót vásárolt, kifizette az összes tartozását, még kölcsön is adott egy ismerősének. Hiába kötelezte a multimilliomossá váló asszonyt a bíróság 55 millió forint visszafizetésére, mára egy fillérje sem maradt.

– A szekszárdi termelőszövetkezetben olyan súlyos allergiát kaptam a tejtől, hogy rokkantnyugdíjba küldtek – mesélte a Blikknek az asszony. – A fiam kilenc éve él Németországban, öt éve kiköltöztem hozzá.

A téesz minden hónapban utalta az életjáradékomat, 267 eurót.

Terike többször próbált egyezkedni a cég tulajdonosával, hogy fizesse ki inkább egy összegben az életjáradékát, ezért megörült, amikor három éve 262 810 euró, vagyis 81 millió forint érkezett a számlájára.

– Azt hittem, a könyvelő kiszámolta, hogy ennyi jár nekem, azért utalt ilyen sok pénzt – magyarázta Terike. – Nem tudtam, hogy az Interpol is köröz miatta. Akkor ijedtem meg, amikor Passauban a határnál a rendőrök elfogtak. Lefoglalták a kocsit, a bőröndömet, amiben 120 ezer euró volt. Hat hónapig egy magyar nővel ültem egy zárkában, azzal riogatott, hogy az itthoni börtön sokkal rosszabb lesz. De én nem csaltam, nem loptam, csak tévedtem, mert magaménak hittem azt a pénzt, amit a számlámra utaltak. Bezzeg az életjáradékomat három éve nem küldi a téesz, be is pereltem őket érte! Kiszámoltam, kamatokkal együtt hárommillió forint jár nekem.

A fejőnő most a férjével Fadd-Domboriban lakik, a ház nem az övék, s jobb híján egy öreg, japán ronccsal furikáznak.

– Bár a büntetésemet három évre felfüggesztették, nem vagyok elégedett az ítélettel. Lelkileg megviselt ez a három év, csak nyugtatóval tudok aludni. Úgy tervezem a férjemmel, hogy tavasszal visszaköltözünk Németországba – jelentette ki Terike.

Nyolc évet is kaphatott volna

A bíróság sikkasztással vádolta a fejőnőt, akinek a kirendelt védője kitűnő munkát végzett. Ugyanis Terike az előkészületi ülésen az ő tanácsára utasította vissza az ügyész ajánlatát. Így viszont a tárgyalás végén akár nyolc év szabadságvesztésre is ítélhették volna.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Tizenkét eljárást kezdeményezett az ügyészség határzár tiltott átlépése miatt

Edit

Bombafenyegetés miatt kiürítettek egy építkezési területet a fővárosban

Géza

Tömegkarambol történt Angyalföldön

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------