Hirmagazin.eu

Nem különös? Az illegális bevándorlók meglepően nagy százaléka fiatal férfi…

 Aktuális hírek

Nem különös? Az illegális bevándorlók meglepően nagy százaléka fiatal férfi…

Nem különös? Az illegális bevándorlók meglepően nagy százaléka fiatal férfi…
augusztus 28
06:45 2015

forrás: MTI

Áttekintették az illegális bevándorlással kapcsolatos jelenlegi budapesti helyzetet az érintett szervek vezetői csütörtökön, a jövő héten 373 millió forint elkülönítésére tesznek javaslatot a Fővárosi Közgyűlésben – közölte a Fővárosi Önkormányzat önkormányzati és rendészeti tanácsnoka az MTI-vel.

hirmagazin_2015-08-28_064532

Kocsis Máté, aki egyúttal a VIII. kerület polgármestere, azt írta: az egyeztetésen Tarlós István főpolgármesteren kívül részt vett Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya, Pető György, a Fővárosi Önkormányzat rendészeti igazgatóságának vezetője, Kiss Attila, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) általános főigazgató-helyettese, valamint Erdélyi István, a hivatal Budapesti és Pest Megyei Regionális Igazgatóságának vezetője, akik részletes tájékoztatást adtak az eddigi intézkedésekről és az elkövetkező időszak várható feladatairól.

A fővárosi lakosok panaszaival kapcsolatban, amelyek szerint szemmel látható, hogy az illegális bevándorlók többsége fiatal férfi, a BÁH főigazgató-helyettese tájékoztatta a főváros vezetését arról: a január elseje óta regisztrált 135 ezer illegális határátlépő 81,3 százaléka, azaz mintegy 110 ezer ember férfi, ebből a fiatal, 18-34 év közöttiek aránya több mint 66 százalék, 73 ezer ember. További 11 százalékuk, 15 ezren pedig 34 évnél idősebb férfiak. Közölte, hogy a hivatal dolgozóinak létszámát folyamatosan növelik.

A közlemény szerint Bucsek Gábor arról számolt be: a rendőrség folyamatosan emelt létszámmal vigyázza a budapestiek biztonságát, és egyre több eszközzel lép fel az embercsempészekkel szemben. A rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban mintegy 50 embert állítottak elő embercsempészet gyanújával. Ez kiugróan magas szám, hiszen a fővárosban a tavaly még szinte egyáltalán nem voltak embercsempészek.

Kocsis Máté azt írta: a résztvevők megvitatták a Verseny utcában kialakítandó, kizárólag rövid tartózkodásra való új tranzitzónához kapcsolódó kérdéseket, és felmérték a jövőbeni feladatokat. A mintegy négyezer négyzetméteres területen a főváros biztosítja a tisztálkodás és egészségügyi ellátás lehetőségét, továbbá az őszi esős időszakra tekintettel fedett részeket hoz létre az egykori piacon. A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén javaslatot tesznek az illegális bevándorlókkal kapcsolatos kiadások 373 millió forintos fedezetének biztosítására – tette hozzá.

A főpolgármester jelezte, a budapestiek nyugalma és biztonsága érdekében a fővárosi önkormányzat minden segítséget megad a rendvédelmi szerveknek, az eljáró hatóságoknak, és erre utasítja a főváros érintett cégeit és intézményeit is. Budapest segítséget ad ahhoz is, hogy az illegális bevándorlók mielőbb eljuthassanak a BÁH befogadóállomásaira, ugyanakkor érvényesíteni fogja a közterületek rendjére vonatkozó szabályokat, illetve betartatja a fővárosiak által joggal elvárt normákat.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Hirdetés
tűzvédelemphotographer-banner_468
loading...

Kövessen minket!

Hirdetés
Hirdetés
securiton-tűzvédelem

Értékesítő állások

Hirdetés
Dr. Jánky György
Hirdetés

Hirdessen felületeinken

Google fordító

MTI

mti felhasználó a hírmagazin
WordPress Lightbox