Hirmagazin.eu
Főoldal » Nem kér bizalmi szavazást maga ellen Merkel
Külföld

Nem kér bizalmi szavazást maga ellen Merkel

forrás: MTI

A német kancellár pártja két tartományban elszenvedett veresége után mondta ezt. Úgy vélte, a menekültválság megoldatlansága nagyban meghatározta a tartományi választások eredményét.

Nehéz napot okoztak a német Kereszténydemokrata Uniónak (CDU) a vasárnapi tartományi választások, amelyek eredményét ugyan nagyban meghatározta az európai menekültválság megoldatlansága, de ez nem jelenti azt, hogy irányváltásra van szükség a válságkezelésében – mondta hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke.

A CDU székházában a három tartományi listavezetővel közösen tartott tájékoztatón a pártelnök-kancellár kiemelte: a CDU vezetőségében egyetértés van abban, hogy továbbra is a menekültválság fenntartható és európai, valamennyi uniós tagországnak megfelelő megoldására kell törekedni.

Németország ugyan “profitál” a balkáni migrációs útvonal lezárásból, de az nem tartós megoldás és nem járul hozzá a schengeni övezet egységének megtartásához – mondta. Nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy kér-e bizalmi szavazást maga ellen a parlamentben (Bundestag).

Az Alternatíva Németországnak (AfD) választási sikeréről szólva elmondta, hogy pártja elhatárolódik az AfD-től, és megerősödését nem tartja a CDU létét fenyegető veszélynek.

Seehofer: politikai földrengést okoztak a tartományi választások 

A bajor miniszterelnök hétfőn Münchenben azt mondta,  irányváltásra van szükség a szövetségi kormány menekültpolitikájában.

A Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke pártja elnökségi ülése után sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Alternatíva Németországnak (AfD) előretörése a CSU és az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) alkotta pártszövetség létét fenyegeti, és a tartományi választásokon kibontakozott folyamatok oda vezethetnek, hogy a 2017-es parlamenti (Bundestag-) választás után nem lehet majd nagykoalíciót kötni.

Hangoztatta: az AfD-vel szemben csak a menekültpolitika alapvető módosításával lehet sikerrel fellépni, és csak ez lehet a válasz a CDU “gigantikus bukására” is. Egyben a Merkel által szorgalmazott válságkezeléssel kapcsolatban jelezte: a CSU elutasítja Törökország vízummentességét, és azt is elutasítja, hogy a “cél szentesíti az eszközt alapon” folytassanak együttműködést Ankarával.

Az Angela Merkel által szorgalmazott EU-Törökország együttműködéssel kapcsolatban leszögezte, hogy a CSU elutasítja a vízummentesség és az uniós tagság megadását Törökországnak, és figyelmeztetett: elfogadhatatlan lenne, ha a Törökországból, Jordániából vagy Libanonból befogadandó menekültkontingensek “német kontingensek” lennének, vagyis ha csak Németország fogadna be legális úton érkező menekülteket.

Horst Seehofer kijelentette: a szövetségi kormány nem mehet el szó nélkül a török demokrácia állapota körüli gondok, a sajtó-, a vélemény- és a vallásszabadság korlátozása mellett, és egyértelműen és nyilvánosan jeleznie kell, hogy kifogásolja ezeket a fejleményeket. A CSU elutasítja, hogy Berlin “a cél szentesíti az eszközt alapon” folytasson együttműködést Ankarával – mondta Horst Seehofer.

 

Hasonló hírek

Szexuális erőszakkal vádolják az egykori x-factorost (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Drámai fejlemények a máltai újságírónő megölésének ügyében

Géza

Hirtelen felvirágzott “börtönbirodalom”

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------