Image default
Gasztronómia, vega

Nem kell mikrózni! Így lesz pillanatok alatt puha a vaj, ezt a trükköt lesd el!

Ha törekedsz arra, hogy tudatosan étkezz, akkor biztosan te is vajat választasz inkább margarin helyett. Nem csak, hogy egészségesebb, de sokkal ízletesebb is. A keményített növényi olajok valljuk be, nem természetesek.

Egyetlen rossz, azaz fogalmazzunk úgy, hogy bosszantó dolog van a vajban, mégpedig az, hogy a hűtőben olyan keményre képes szilárdulni, hogy meglehetősen sok időt kell várni rá, hogy kenhető legyen.

Ez még rosszabb olyankor, amikor az ember éhesen nyúl érte és nem volt elég figyelmes, hogy előzőleg legalább 1 órával kivegye a hűtőből.

Természetesen vannak módszerek a felolvasztására, mint a mikrózás vagy a forró késsel való szeletelés és kenés, de ezek eléggé macerásak. A mikróban is szinte lehetetlen megtalálni azt a pontot, ahol a vaj még egyben van és kenhető, nem pedig folyékony.

Vaj felolvasztása pillanatok alatt

Szeretnénk megmutatni nektek egy briliáns, gyors és egyszerű trükköt, amivel pillanatok alatt álom puha lesz a vajatok.

Nem kell hozzá más, mint egy mérőpohár, bögre vagy valamilyen üvegedény.

Annyi dolgod van csupán, hogy tele engedd az edényedet vagy a poharat vízzel, betedd a mikróba és hagyd benne felforrni. Erre azért van szükség, hogy az edény fala teljesen átmelegedhessen.

Ha ezzel megvagy, akkor öntsd ki belőle a vizet és fejjel lefelé fordítsd rá a darab vajadra. Pár percre hagyd így, hogy az edény alatta bennrekedt meleg megolvaszthassa a vajat.

Ha letelt az idő, vedd le az edényt és már kenheted is az isteni vajadat.

Learned this little trick on @fablifeshow! How to soften, not melt, ya buttah

chrissy teigen (@chrissyteigen) által megosztott bejegyzés,

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Bögrés körtés recept

Edit

Káprázatos gesztenyés habos szelet! Hihetetlenül finom!

Edit

Ámor koktél recept

Edit