Hirmagazin.eu
Főoldal » Nem jár ingyen óra az autópályán (Olvasd el és hallgasd meg!)
Belföldi hírek

Nem jár ingyen óra az autópályán (Olvasd el és hallgasd meg!)

Január elsejétől számos új, az autósok költségeit és adminisztrációs terheit csökkentő előírás lépett hatályba az e-matricás rendszerben. Az egyik legfontosabb intézkedés lehetővé teszi, hogy a véletlenül díjköteles útszakaszra tévedő autósok az utazás megkezdése után is megvásárolhatják az e-matricát.

Autópálya infó.
Kép: Hirmagazin.eu

Az e-matrica beszerzésére az utazás megkezdését követően még 60 perc áll rendelkezésére annak az autósnak, aki díjköteles útszakaszra hajtott, és korábban nem tett eleget fizetési kötelezettségének.

Török Szabolcs, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője elmondta: hosszú évek tapasztalatait vették figyelembe, amikor a jogszabály-módosítási javaslatokat benyújtották a minisztériumnak.

A pótdíjazottak nagy része szeretett volna fizetni a használatért

„A hatvanperces időtartam azért került be a változtatásokba, mert sok olyan autós van, aki jogkövető magatartást szeretne megvalósítani, de nem vette meg a matricát az autópályára történő felhajtás előtt, csak később” – mondta Török Szabolcs a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

„A korábbi évek tapasztalatai alapján azt láttuk, hogy a pótdíjazottak nagy része szeretett volna fizetni a használatért, de valamilyen okból nem tudta időben teljesíteni a kötelezettségét” – tette hozzá.

Elmondta: bíznak abban, hogy az egyórás időtartam minden autósnak elegendő lesz arra, hogy az autópályára való felhajtás után az országban működő több mint 1800 viszonteladói pontnál, vagy internetes vásárlással beszerezze a matricát.

Nem jogosít fel ingyenes használatra

A módosítás azonban nem jogosítja fel az autóst arra, hogy 60 percig díjmentesen használja az autópályát – hívta fel a figyelmet Kóródi Dávid, a Budapesti Békéltető Testület hivatalvezetője.

Kóródi Dávid ugyanakkor pozitívan értékelte a változtatást. „Számtalan olyan panasz érkezett a Budapesti Békéltető Testülethez, amikor a fogyasztó elfelejtette megvenni a matricát, a hatvan perc pedig már kevésnek bizonyult a díjfizetési kötelezettség teljesítésére” – közölte.

A külföldi autósok is kapnak tájékoztatást, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. internetes oldalán angol és német nyelven is olvashatók a díjfizetést érintő változások – mondta Török Szabolcs. A matricavásárlók körülbelül 40 százaléka külföldi felhasználó, akik ugyanolyan feltételek mellett vehetik igénybe a magyarországi autópályákat – tette hozzá.

Forrás: Kossuth Rádió Napközben

Képek: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Brüsszel nem tud mit kezdeni a nagy élelmiszergyártókkal

Edit

A kiskunhalasi idegenrendészeti gyűjtőtáborból 80 illegális bevándorló tört ki

Edit

A magyarság alsó- és középrétegeit kell erősítenie a nemzetpolitikának

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!