Hirmagazin.eu
Főoldal » Nem ismer határokat a börtönlátogatók leleményessége
Belföldi hírek

Nem ismer határokat a börtönlátogatók leleményessége

Kiakadt egy szombathelyi anya, mert úgy megváltozott a börtönlátogatások rendje, hogy a férje sem őt, sem a gyermeküket nem láthatja. Kiderült,nem véletlen a szigorítás, elképesztő, miket csempésztek be a látogatók a raboknak!

Az interneten kért segítséget egy szombathelyi anyuka. Arra panaszkodik, hogy két hónapja megváltoztak a viszonyok a szombathelyi börtönben, ahol férje raboskodik, és az új helyzetben arra sem nyílik lehetőségük, hogy lássák egymást.

“Korábban a családosok számára egy kisebb teremben zajlottak a látogatások. A gyermekünkkel egy kisebb asztalt ülhettünk körbe.

A sarokban játékok voltak, ha elunná magát a gyerek a havonta másfél órás látogatás idején

– magyarázza az édesanya a régi viszonyokat. A megszokott rend azonban, elmondása szerint, két hónappal ezelőtt előzetes értesítés nélkül megváltozott.

“Egy óriási teremben zajlanak a találkozók, kutyák és beöltözött nyomozók vannak, amitől természetesen nagyon megijed a gyerek.Két nagy asztalnál lehet ülni, azok közé egy furnérlemezt helyeztek, ami ülve majd a homlokig ér, így nem látom, s alig hallom a férjem. Szinte lehetetlenné vált a beszélgetés. Ráadásul a gyereknek az ölemben kell ülnie. Ha fészkelődik, az őrök durván ránk szólnak. A gyerek persze azonnal hisztizni kezd, hiszen nem látja az apját, és nem érti, mi történik”

– meséli kétségbeesve Alexandra.

Kiderült azonban, hogy semmilyen jogszabályi változás nem történt a magyar börtönöket illetően. 

“A látogatót és a fogvatartottat elválasztó, asztalra szerelt OSB-lap alig 20 centi magas, ez a felek közötti láthatóságot nem akadályozza. Nincsenek „kutyás kommandósok” a látogatófogadáson. Bár az intézet külső területén szolgálati kutyák teljesítenek szolgálatot, a látogató- fogadáson nincsenek „kutyás kommandósok” – tájékoztatta a Ripost-ot a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Kommunikációs Főosztálya. Hozzátették, a látogatókat és a rabokat is minden esetben tájékoztatják a látogatások alatt elvárt magatartásról. S hogy miért volt szükség a szigorításokra? Azért, hogy kiszűrhessék a hozzátartozók által becsempészni próbált tiltott tárgyakat.

A tiltott tárgyak, leginkább a mobiltelefonok bejuttatásának módja igen változatos. A hozzátartozói leleményesség nem ismer határokat.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Tragédia Siófokon: fejbe lőtte magát egy férfi a rendelő előtt

Mazsi

Gyurcsány Ferenc az általa áhított Európai Egyesült Államok nevét sem tudja helyesen leírni

Géza

Ha elfogy a hely a menekültszállásokon, önkormányzati bérlakásokat is kiutalhatnak a migránsoknak

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------