Image default
Divat, szépségápolás

Nem hiszünk a szemünknek! Visszatért a 80-as évek egyik trendje, és nem is akárhogyan

Egy trend, amit a részletek tesznek olyan különlegessé.

’80-as évek divatja napjaink trendjeire is nagy hatást gyakorol, mégis, továbbra is úgy tekintünk azokra az évekre, mint a szakma egyik legextrémebb korszakára. A visszafogottságot akkoriban nem szerették a tervezők, és nem is tartották jövedelmező iránynak egy olyan világban, ahol Madonna, Boy George, Cyndi Lauper és Michael Jacksondiktálták a divatot.

forrás: thefashionfolks.com
Divatanyag a Harper’s Bazaar, 1985-ös szeptemberi kiadásából

Ezért lehetett az is, hogy még a legegyszerűbb darabokban is ott lapult egy kis csavar. Elég csak arra gondolnod, hogy akkoriban nem tudták válltömések nélkül elképzelni például a blézert. A puffos ujjú darabok a ’80-as években élték első nagyobb fénykorukat, így az ismétlés jegyében 2018 nagy visszatérői lesznek.

A mikrótrendeket pont azért szeretjük, mert bár “kicsik”, mégis annál fontosabbak. Isabel Marantót például többféle stílusban is megihlették a buggyos vonalak.

Azért persze a többi divatházat sem kell félteni, ha újragondolásról van szó.

Lemaire / Esteban Cortazar / Roksanda

 

Alexander McQueen / Marques’Almeida / Marc Jacobs

A 80-as évekből megismert trendek közül pedig több is nagy visszatérő lesz, pl. a frizura is, íme a képgalériánk:

ULTRARÖVID PIXIE
Kizárólag platinaszőke változatban. Nők és a férfiak számára egyaránt hatalmas trend volt, gondolj csak Annie Lennox-ra, Madonnára, Billy Idolra.

 

LILA SZEMHÉJFESTÉK
A 70-es évek a pasztelles árnyalatoké volt, míg a 90-es évek a kék szemhéjfestékkel büntetett, de a 80-as évek a merész lilára szavaztak. Ha már választani kell, messze ez a legelőnyösebb, arról nem is beszélve, hogy minden szemszínhez passzol. Egy füstös szemsminkben pedig most is csodásan működik.

 

KÓCOS SZEMÖLDÖK
Hol vannak már a ceruzavékonyra szedett szemöldökök? Szerencsére sehol, hisz visszatért a 80-as évek trendje, ahol az érintetlen, kusza szálak hódítottak.

KÉT TÓNUSÚ HAJSZÍN
Cher mindig is bevállalós volt, talán az ennyire vad kontrasztot most sem ajánlanánk, de a finomabb verzió már vírusként terjed a sztárvilágban.

5. PUNK HAJVISELET
Vagy ahogy egy igazi punk mondaná: taréj. A 80-as évek lázadó fiataljai kitalálták maguknak az anti-stílust és természetesen frizurájukkal sem akartak beállni a sorba. Aztán végül mégis kultikus lett hajviseltük. 2016-ban nyilván jóval kevesebb hajlakk, de legalább annyira merész színek jöhetnek számításba.

SÖTÉT SZEMÖLDÖK, VILÁGOS HAJ
Mint már írtuk, a platinaszőke hatalmas trendnek számított a 80-as években. Madonna is sokáig festette ilyen árnyalatra a haját, de egy pillanatig sem akarta senkivel elhitetni, hogy ő valójában szőke. Barna színű szemöldöke még egyet dobott a megjelenésén egy olyan korszakban, amiben nem a természetességé volt a főszerep.

Forrás: life.hu

Hasonló hírek

Ez a gyógynövény igazi csodaszer: jobban fiatalít, mint bármi más

Mazsi

Az igazi tibeti tea receptje, ami meghosszabbítja a életed

Mazsi

6 híresség, aki saját magát sminkeli

info