Hirmagazin.eu
Főoldal » Nem csodaszerek, de nagyon hatásosak! Innovációk, amelyek megszüntetik a légúti allergia kiváltó okait
Egészség - betegség

Nem csodaszerek, de nagyon hatásosak! Innovációk, amelyek megszüntetik a légúti allergia kiváltó okait

Lakásunkban, zárt terekben ma már létrehozhatunk „allergiamentes övezetet”, azaz nem feltétlenül kell elviselnünk az allergia gyötrő tüneteit: a tüsszögést, orrdugulást, könnyezést vagy bőrpírt. Folyamatosan születnek ugyanis újabb és újabb innovációk, amelyek hatásos és kíméletes módszert kínálnak a különféle légúti allergénektől való megszabadulásra. Ezekből mutatunk be néhányat.

Nem csodaszerek, de nagyon hatásosak! Innovációk, amelyek megszüntetik a légúti allergia kiváltó okait 1 

A fűre, fára vagy gyompollenre érzékenyeknél a tavasztól őszig kínzóak a tünetek, míg a házi porra vagy a penészre allergiások egész évben szenvednek. Ám az is lehetséges, hogy a macska, kutya vagy más házi kedvenc tartásával összefüggő tünetekről van szó. A bajt állati allergének, azaz olyan enzimek okozzák, amelyek a házi kedvencek nyálából, vizeletéből, illetve izzadságmirigyeiből kerülnek a szőrükre, onnan pedig szétszóródnak a lakásban.

Nem csodaszerek, de nagyon hatásosak! Innovációk, amelyek megszüntetik a légúti allergia kiváltó okait

A gyógyszeres terápia, az eddig ismert allergiaellenes szerek használata „csak” az allergiás panaszok tüneti kezelésére szolgál. Az idő múlásával egyre nagyobb dózisokra van szükség, mert szervezetünk hozzászokik ezekhez. Az allergiás megbetegedések kezelésének ideális módja  – a panaszok enyhítése helyett – az okok kezelése lehet.

Nem csodaszerek, de nagyon hatásosak! Innovációk, amelyek megszüntetik a légúti allergia kiváltó okait 2

Ez azonban nehézkes az eddig alkalmazott módszerekkel. Hiába ritkítjuk a lakás szellőztetését, a poratka ellen ez nem működik. A HEPA-filteres légszűrők használata csak bizonyos időszakokra korlátozódik. A ruhák gyakori átöblítése vagy a mindennapos hajmosás rövid időre szóló megoldás csupán. A takarítás is félmegoldás csupán. A sokszor ajánlott gyakori porszívózás pedig még inkább felkavarja és szétteríti a lakásban az allergéneket, így ronthat is a helyzeten. A portörlés pedig azért kevéssé hatékony, mert az allergének mintegy 20 százaléka erősen tapad a különféle felszínekhez.

 

De akkor mi a megoldás?

A válasz mára megszületett! Úgy hívják: allergén kerülés.

Folyamatosan jelennek meg újabb és újabb innovációk , amelyek hatásos és kíméletes módszert kínálnak a különféle légúti allergénektől való megszabadulásra. A közös bennünk az allergia megelőzése úgy, hogy kiiktatják a beteg környezetéből az allergiát kiváltó ágenseket.

Nem csodaszerek, de nagyon hatásosak! Innovációk, amelyek megszüntetik a légúti allergia kiváltó okait 3

Az előző cikkben bemutatott AllerDMX  az emberre és kisállatra veszélytelen ultrahangot bocsát ki, amely megakadályozza a poratkák szaporodását és fejlődését, így az allergének számának csökkenését eredményezi.

A fejlesztők továbbléptek: a készüléket ultrahang-mechanikai rezgésein túl egyéb hatásmechanizmusú, allergént távol tartó vagy semlegesítő módszerekre is képessé tették. Az egyik kutatási irány a különféle allergének és az azokat szállító lebegő részecskék elektrosztatikus jellemzőinek a felderítésére irányult, amelyből mára innovatív termék lett. Azt a jelenséget használták fel, hogy a környezetben előforduló allergének, illetve allergén hordozó szemcsék pozitív vagy negatív felületi töltéssel rendelkeznek, így ellenkező töltésű molekulákkal sikeresen „csapdába ejthetők”, és „ártalmatlaníthatók”. Már piacra is kerültek az elektrosztatikus alapon működő, a mindennapokban praktikusan használható, az allergének bizonyos típusainak „közömbösítésére” kifejlesztett spray-k, oldatok és mosószer adalékok.

Nem csodaszerek, de nagyon hatásosak! Innovációk, amelyek megszüntetik a légúti allergia kiváltó okait 4

Nem csodaszerek, de nagyon hatásosak! Innovációk, amelyek megszüntetik a légúti allergia kiváltó okait 5

Nem csodaszerek, de nagyon hatásosak! Innovációk, amelyek megszüntetik a légúti allergia kiváltó okait 6

A Bio-Life International termékek közül az AirCleanse™, HomeCleanse™ és a FabriCleanse™ termékek a háztartások tisztán tartására, az ágyak, kárpitos bútorok, ruházat, valamint a levegő allergénektől való megtisztítására szolgálnak. Fő összetevőik a hatásmechanizmusuk alapját jelentő pozitív töltésű felületaktív anyagok, ún. kvaterner ammónium-sók, amelyek a negatív töltésű allergénekhez kötődve azokat „semlegesítik”. A készítményekben található természetes összetevők, mint pl. eukaliptuszolaj, perubalzsam vagy rozmaringolaj a kellemes illaton túl a légutak átjárhatóságát is segítik.

 

Az allergiák velünk élnek, és az erre érzékeny emberek életminősége időszakosan, vagy pedig tartósan romlik a tünetek miatt.

Nem csodaszerek, de nagyon hatásosak! Innovációk, amelyek megszüntetik a légúti allergia kiváltó okait 8

Okozza bármi is a panaszokat, az allergiát kiváltó okok kiderítése az allergia megelőzésének és kezelésének a kulcsa. Ha tudjuk a kiváltó okot, akkor könnyebb ellene tenni is. Erre kiváló megoldás a vény nélkül kapható Imutest allergia gyorstesztek  használata, amelyekkel már otthon is egyszerűen, kényelmesen és a laboratóriumi tesztek pontosságával végezhetőek el a vizsgálatok.

Nem csodaszerek, de nagyon hatásosak! Innovációk, amelyek megszüntetik a légúti allergia kiváltó okait 7

Mint látható, mind az allergia diagnosztikája, mind pedig kezelése területén jelennek meg újdonságok, amelyek egyszerűbbé és könnyebbé tehetik az allergiás betegek mindennapjait.

És a mi a legfontosabb: még orvosunkat vagy gyógyszerészünket sem kell megkérdezni a mellékhatásokról!

Forrás: Csomor Flórián

Hasonló hírek

Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő táplálékok

Géza

Ez a nő 206 kg-t fogyott le! Felismerhetetlen lett a fogyás után, ezt nézd, nagyon durva!

Mazsi

4076 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt egy 101 éves, krónikus beteg

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------