Image default

A hétvégi elnökválasztáson a szoros csatában alulmaradt Toroczkai László több interjúban is megerősítette, hogy felmerült egy új mozgalom alapításának a lehetősége. Szerinte, ha lépne és otthagyná a Jobbikot, akkor a tagság többsége vele tartana. A Jobbik jelenlegi vezetői szerint ez túlzás, és nem várható pártszakadás – hangzott el az M1 Híradójában.

A bíróság korábban helybenhagyta azt az elsőfokú ítéletet, melyben bűnösnek mondták ki Toroczkai Lászlót, a Jobbik akkori alelnökét, Ásotthalom polgármesterét kétrendbeli kényszerítés bűntettének kísérletében és 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélték a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi irodájánál történtek miatt – közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.
A közlemény szerint Toroczkai még 2012. március 15-én egy be nem jelentett demonstráció vezetőjeként és szónokaként felolvasott egy 12 pontból álló petíciót, majd a mintegy 100 fős hallgatóságot vezetve az V. kerületi Szabadság térre vonultak, ahol a vádlott a tömeggel bement a Bank Center épületébe, amelyben az IMF székhelye is található.
A székházban fenyegetéssel arra próbált kényszeríteni a két biztonsági őrt, hogy hívják fel az IMF külföldi állampolgárságú vezetőjét, vagy más vezető beosztású képviselőjét, hogy utazzanak Magyarországra, és a munkahelyükön a vádlott petícióját – követelésének megfelelően – azonnal vegyék át.
Az aulában ezalatt a tömegben lévő ismeretlenek petárdákat robbantottak – tették hozzá.
Az első fokon eljárt Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat kétrendbeli kényszerítés bűntettének kísérletében és 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A másodfokon eljárt Fővárosi Törvényszék az ítéletet helybenhagyta, így jogerős. (MTI, 2017. 04. 27.)

„Súlyos döntések vannak készülőben a Jobbikban” – erről beszélt Toroczkai László a blogstarnak a párt jövőjével kapcsolatban. Szerinte könnyen megeshet, hogy támogatóival egy új, önálló mozgalmat alakítanak, és az, hogy lesz-e pártszakadás, csak a jelenlegi vezetésen múlik. Toroczkai László azt is mondta, őt a kongresszus óta senki sem kereste, sőt a leveleire sem válaszoltak, ami szerinte „kifejezetten pofátlan.”

„Komoly morális deficitet érzek a Jobbikban” – fogalmazott, és hozzátette, a párton belül szürreális kettős mérce uralkodik. Ő például nem mehetett el a Polgárok Házába, Vona Gábor viszont nyugodtan mosolyoghatott a baloldali közönség előtt a Spinoza Házban.

Toroczkai nem hagyja, hogy újra kihasználják

Toroczkai László hétfőn az Echo Tv műsorában egy zsebkendőhöz hasonlította magát, amit meglobogtattak, majd belefújták az orrukat, és most el akarják dobni. Szerinte a migrációs válságban Ásotthalom polgármestereként jól jött a neve, de azt nem fogja hagyni, hogy Vona Gábor köre még egyszer kihasználja.

Azt már a szombati kongresszuson is megpendítette, előfordulhat, hogy kilép a pártból, és ha kell, a tagság jó része is követné őt. Ez látszott a csalódott jobbikosokon is, akik közül sokan még a program vége előtt otthagyták a kongresszust.

Vona Gábor a néppártosodás mellett kampányolt

Vona Gábor leköszönő beszédében is a néppártosodás mellett kampányolt. Bár azt még ő is elismerte, hogy a tagságot minden eddiginél nehezebb lesz rávenni erre az irányvonalra.

Vona Gábor nem volt büntetve, és nincs ellene semmilyen büntetőeljárás folyamatban.
Az ELTE Bölcsészettudományi Karán, történelem szakon végzett 2002-ben, három évig pszichológiát is hallgatott, de csak nagyon rövid ideig dolgozott a tanári pályán. Feleségével Óbudán éltek és nevelték első gyermeküket, Benedeket.
Az egyetem elvégzése után a Piarista Gimnázium alkalmazottja volt, majd 2004-ben elkezdett dolgozni egy nemzetközi nyelviskolánál mint oktatásszervező. 2006-ban egy biztonságtechnikai, majd 2008-tól egy szoftverfejlesztő cégnél dolgozott értékesítői feladatkörben.
Angolul középfokon, olaszul társalgási szinten beszél. Vallása római katolikus.

A kongresszus után Toroczkai László is arról beszélt az Echo Tv-nek, hogy ha ő megy, akkor lehetetlen lesz megakadályozni, hogy kettészakadjon a párt.

Mirkóczki Ádám szerdán azt mondta: Toroczkai Lászlónak nem a sajtón keresztül kellene üzengetnie, és ha az ásotthalmi polgármesternek valami baja van a pártvezetéssel, akkor előbb nekik szóljon. A Jobbik szóvivője ugyanakkor azt mondta, bár nem tartja reálisnak a kilépési hullámot, egy esetleges pártszakadást jelenleg ő sem tud kizárni.

Forrás: M1 Híradó

Hasonló hírek

Több mint ezeregyszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében

Edit

Visegrádi Napok az MTÜ szervezésében

Géza

Vasárnap jön a nyári időszámítás

info