Főoldal > Hírek > Életmód > Egészség - betegség > Nem csalás, nem ámítás: íme, az orvosság a húsvéti macskajajra!
Nem csalás, nem ámítás íme, az orvosság a húsvéti macskajajra!

Nem csalás, nem ámítás: íme, az orvosság a húsvéti macskajajra!

Hirdetés

Az ün­ne­pek alatt bi­zony meg­es­het, hogy a nagy ven­dé­ges­ke­dés­ben, lo­csol­ko­dás­ban ki­csit töb­bet iszunk a kel­le­té­nél. De ho­gyan ke­rül­hető el a más­na­pos­ság, a fej­fá­jás, hány­in­ger és a le­vert­ség?

Ha ezeket a tippeket megfogadod, gyorsabban kilábalsz a másnaposságból.

1. Felkelés után igyál egy jó pohár vizet!

Nem csalás, nem ámítás íme, az orvosság a húsvéti macskajajra!

Ez nem fog nehezedre esni, hiszen szervezeted ilyenkor kimondottan szomjazza a vizet. Az alkohol akadályozza ugyanis a víz raktározásáért felelős hormon tevékenységét, aminek következménye, hogy vizet ad le szervezeted. Rövid úton szárazságérzés, dehidratáltság alakul ki, ami a fejfájásért is felelős. Felkelés után igyál tehát egy nagy pohár szénsavmentes ásványvizet, hogy enyhíts rossz közérzeteden!

2. A reggelid legyen édes és sós ízű egyszerre

Nem csalás, nem ámítás íme, az orvosság a húsvéti macskajajra! 1

A víz mellett a szervezetnek a só hiányzik leginkább, hiszen a megnövekedett alkoholfogyasztás hatására a vesén keresztül kicsapódott a só. Rágcsálj sós  perecet vagy pirítóst, egyél reggelire savanyú uborkát! Ez kiegyenlíti tested sóháztartását. Hogy mindezt a gyomrodban tudod-e tartani, már más kérdés, de próbáld azért meg! Ha csak inni kívánsz, zöldség levét vagy egy pohár paradicsomlét fogyassz. A hűs uborkalé pedig csodákat tesz.

Az édesség, egy kevés szénhidrát – keksz, tészta vagy sütemény – elfogyasztásával pótolhatod az elvesztett aminosavakat és helyreállítod a csökkent vércukorszintet.

3. Csodát tesz a meleg leves!

Egy tányér hús- vagy erőlevessel visszaadod testednek a hiányzó nátrium- és káliummennyiséget. Egy mennyei savanyú káposztaleves ilyenkor csodákra képes.

4. Koffein és citromlé együtt!

Nem csalás, nem ámítás íme, az orvosság a húsvéti macskajajra! 2

Van, akinek segít fejfájás ellen a kávé. Érösszehúzó hatása szűkíti az agyi vérereket és ez csökkenti a fejfájást. Ha tudsz, igyál a kávé után egy kis citromlevet is.  A kávé és a C-vitamin elnyomja a fájdalmat. Legyél azért óvatos ezzel a keverékkel, ha érzékeny a gyomrod!

5. Tejet ne, inkább kefírt!

Tejet semmiképp se fogyassz, mert árt a gyenge gyomornak. A kefirrel más azonban a helyzet. Megnyugtatja háborgó bensődet.

6. Levendula, citromfű és szagos müge

Nem csalás, nem ámítás íme, az orvosság a húsvéti macskajajra! 3

Sok gyógynövény segít a másnaposság tüneteinek csökkentésében. Levendula,  citromfű és szagos mügéből készült tea külön-külön is hatásos lehet, de együtt valóban segít hányinger esetén.

7. Borsmenta-masszázs

Hogy a fejfájást csökkentsd, masszírozd a homlokodat borsmentaolajjal! Az olaj illata megnyugtatja az idegeket és serkenti a vérkeringést a fejbőrben.

8. Séta a friss levegőn

Az általános jóérzéshez egy kiadós sétánál elképzelni sem lehet jobbat. Normalizálja a vérkeringést  és csökkenti a másnaposság tüneteit. De ne várj túl sokat magadtól! A túlzott megerőltetés az állapot gyors rosszabbodásához vezethet, a tűző napfény ismét felerősítheti a fejfájást. Egy kis testmozgás és javulni fog a közérzeted!

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: