Hirmagazin.eu

Nem csalás, nem ámítás: íme, az orvosság a húsvéti macskajajra!

 Aktuális hírek
  • A családi kedvezmény harmadát nem tudják igénybe venni a szülők HirdetésAz egy- és kétgyerekesek zöme maximálisan ki tudja használni a családi adókedvezményt, a többgyermekeseknél azonban csak az összeg 50 százalékát érvényesítik. Családok adózásáról beszélnek, holott nincs családi adózás: a szülők...
  • Megvan a debreceni virágkarnevál győztese HirdetésA közönség döntése alapján a debreceni ThermoDam hőszigetelő rendszereket gyártó cég Szárnyaló Debrecen című, a tűzből újjászülető főnixmadarat ábrázoló virágkocsija nyerte meg a 48. virágkarnevált – jelentették be vasárnap este...
  • A Miniszterelnökség közleménye HirdetésSzent István király példáját kell követnünk ma is! A Kárpát-medencei magyarság megmaradásának fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős...
  • ÚJ PSZICHOAKTÍV ANYAG A MOTORTÉRBEN HirdetésA Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2017. augusztus 19-én, 18 óra 30 perc körül a 47-es számú főúton Telekgerendás és Békéscsaba között ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő férfit. A jármű átvizsgálásakor a...
  • Közlemény a tegnapi, augusztus 20-i Nemzeti Ünnepünkön történtekről HirdetésAz ünnepi rendezvényeket és megemlékezéseket a rendőrség biztosította. Az államalapítás ünnepén, 2017. augusztus 20-án 22 óráig a rendőrség országosan 451 rendezvény békés lebonyolítását biztosította. Ezek közül 299 állami, illetve önkormányzati,...

Nem csalás, nem ámítás: íme, az orvosság a húsvéti macskajajra!

Nem csalás, nem ámítás: íme, az orvosság a húsvéti macskajajra!
március 28
09:17 2016
Hirdetés

Az ün­ne­pek alatt bi­zony meg­es­het, hogy a nagy ven­dé­ges­ke­dés­ben, lo­csol­ko­dás­ban ki­csit töb­bet iszunk a kel­le­té­nél. De ho­gyan ke­rül­hető el a más­na­pos­ság, a fej­fá­jás, hány­in­ger és a le­vert­ség?

Ha ezeket a tippeket megfogadod, gyorsabban kilábalsz a másnaposságból.

1. Felkelés után igyál egy jó pohár vizet!

Nem csalás, nem ámítás íme, az orvosság a húsvéti macskajajra!

Ez nem fog nehezedre esni, hiszen szervezeted ilyenkor kimondottan szomjazza a vizet. Az alkohol akadályozza ugyanis a víz raktározásáért felelős hormon tevékenységét, aminek következménye, hogy vizet ad le szervezeted. Rövid úton szárazságérzés, dehidratáltság alakul ki, ami a fejfájásért is felelős. Felkelés után igyál tehát egy nagy pohár szénsavmentes ásványvizet, hogy enyhíts rossz közérzeteden!

2. A reggelid legyen édes és sós ízű egyszerre

Nem csalás, nem ámítás íme, az orvosság a húsvéti macskajajra! 1

A víz mellett a szervezetnek a só hiányzik leginkább, hiszen a megnövekedett alkoholfogyasztás hatására a vesén keresztül kicsapódott a só. Rágcsálj sós  perecet vagy pirítóst, egyél reggelire savanyú uborkát! Ez kiegyenlíti tested sóháztartását. Hogy mindezt a gyomrodban tudod-e tartani, már más kérdés, de próbáld azért meg! Ha csak inni kívánsz, zöldség levét vagy egy pohár paradicsomlét fogyassz. A hűs uborkalé pedig csodákat tesz.

Az édesség, egy kevés szénhidrát – keksz, tészta vagy sütemény – elfogyasztásával pótolhatod az elvesztett aminosavakat és helyreállítod a csökkent vércukorszintet.

3. Csodát tesz a meleg leves!

Egy tányér hús- vagy erőlevessel visszaadod testednek a hiányzó nátrium- és káliummennyiséget. Egy mennyei savanyú káposztaleves ilyenkor csodákra képes.

4. Koffein és citromlé együtt!

Nem csalás, nem ámítás íme, az orvosság a húsvéti macskajajra! 2

Van, akinek segít fejfájás ellen a kávé. Érösszehúzó hatása szűkíti az agyi vérereket és ez csökkenti a fejfájást. Ha tudsz, igyál a kávé után egy kis citromlevet is.  A kávé és a C-vitamin elnyomja a fájdalmat. Legyél azért óvatos ezzel a keverékkel, ha érzékeny a gyomrod!

5. Tejet ne, inkább kefírt!

Tejet semmiképp se fogyassz, mert árt a gyenge gyomornak. A kefirrel más azonban a helyzet. Megnyugtatja háborgó bensődet.

6. Levendula, citromfű és szagos müge

Nem csalás, nem ámítás íme, az orvosság a húsvéti macskajajra! 3

Sok gyógynövény segít a másnaposság tüneteinek csökkentésében. Levendula,  citromfű és szagos mügéből készült tea külön-külön is hatásos lehet, de együtt valóban segít hányinger esetén.

7. Borsmenta-masszázs

Hogy a fejfájást csökkentsd, masszírozd a homlokodat borsmentaolajjal! Az olaj illata megnyugtatja az idegeket és serkenti a vérkeringést a fejbőrben.

8. Séta a friss levegőn

Az általános jóérzéshez egy kiadós sétánál elképzelni sem lehet jobbat. Normalizálja a vérkeringést  és csökkenti a másnaposság tüneteit. De ne várj túl sokat magadtól! A túlzott megerőltetés az állapot gyors rosszabbodásához vezethet, a tűző napfény ismét felerősítheti a fejfájást. Egy kis testmozgás és javulni fog a közérzeted!

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Hirdetés
photographer-banner_468
loading...
tűzvédelem

Kövessen minket!

Hirdetés
Hirdetés
securiton-tűzvédelem

Értékesítő állások

Hirdetés
Dr. Jánky György
Hirdetés

Hirdessen felületeinken

Google fordító

MTI

mti felhasználó a hírmagazin
WordPress Lightbox