Hirmagazin.eu
Főoldal » Nem bírja az olasz parti őrség
Külföld

Nem bírja az olasz parti őrség

Kétségbeesett segélykérő üzenetet tett közzé az olasz parti őrség: egyedül már nem bírják a Líbiából érkező migránshajók rohamait.

Csak ebben az évben már vagy 60 ezer migránst mentettek ki a Földközi-tengerből, de az igazán nehéz hónapok még csak most jönnek – a becslések szerint ugyanis ezen a nyáron minden eddiginél több migráns indul meg Európába.

Vincenzo Melone admirális, az őrség vezetője szerint nemcsak több hajóra, de jobb felszerelésre is szükségük lenne. Az embercsempészek ugyanis egyre ócskább csónakokon indítják útnak a migránsokat, amelyekkel reményük sincs a biztonságos partot érésre.

A legfontosabb azonban az lenne, hogy Líbiában rendezzék a helyzetet – a háború sújtotta országban több millió migráns áll hosszú, tömött sorokban, az átkelésre várva. Ráadásul Líbia nem vállal semmilyen felelősséget a migránsokért, így azok, amint vízre bocsátják a hajójukat, már csak az európaiak segítségére számíthatnak.

Olaszországot lassan összeroppantja a nyomás, a válsághoz mindenki máshogy viszonyul. Több NGO-t is megvádoltak, hogy taxiként fuvarozzák Európába a migránsokat, az ügyben még tart a nyomozás.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Időt vesz majd igénybe az európai konszenzus kialakítása menekültügyben

info

Nem engedték be a migránsokkal teli vonatokat Szerbiából

Edit

Tragikus baleset a játszótéren

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------