Hirmagazin.eu
Főoldal » Nem bír egyedül a menekültekkel Szerbia
Külföld

Nem bír egyedül a menekültekkel Szerbia

2015 06 22 225126
2015. 06. 22. – 19:57 forrás: MTI
A hivatalos adatok szerint az év eleje óta 31 500 migráns haladt át Szerbián, és ez a szám csak növekedni fog – közölte Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter hétfőn Belgrádban.

Kiemelte, hogy pénteken még valamivel több mint 28 ezer migránsról tudtak, számuk csak az elmúlt hétvége alatt 3 ezerrel nőtt, és “ez a hullám a jövőben növekedni fog”. Hozzátette: a szír-török határon több millióan várnak arra, hogy elindulhassanak az Európai Unió tagországai felé.

2015 06 22 225126 copy

Az Európai Unióba igyekvő ázsiai bevándorlók egy utcasarkon, a macedóniai és koszovói határhoz közeli szerbiai városban, Presevóban. (MTI/EPA/Koca Sulejmanovic)

Megismételte korábbi kijelentését, miszerint nem a szerb-magyar határon vannak a legnagyobb problémák, hanem Macedóniában, amely Görögországgal és Bulgáriával is határos, és éppen ezen a két országon keresztül érkezik a legtöbb észak-afrikai és közel-keleti menekült.

Ezzel a problémával Szerbia nem tud egyedül megbirkózni – emelte ki a belügyi tárca vezetője. Hozzátette, hogy a szerb hatóságoknak sem lehetőségük, sem joguk nincs arra, hogy megállítsák azokat, akik menedéket kérnek az országban. Azt sem tilthatják meg nekik, hogy továbbmenjenek. “Mi annyit tehetünk, hogy alapvető orvosi segítséget, élelmet és gyógyszert adunk nekik, és ezt meg is tesszük. Ugyanakkor az állampolgáraink biztonságáról is gondoskodnunk kell, ezért kérjük folyamatosan a szomszédjainkat” arra, hogy reagáljanak – magyarázta Nebojsa Stefanovic.

Aleksandar Vulin szociálisügyi miniszter hétfőn, a menekültkérdéssel foglalkozó szerb munkacsoport vezetőjeként arra szólította fel Aleksandar Vucic szerb miniszterelnököt, hogy hívjon össze egy regionális tanácskozást, amely a menekültproblémával foglalkozna. Közölte, amióta Budapest bejelentette, hogy 4 méter magas kerítést akar emelni a magyar-szerb határon, azóta megnőtt a menedékkérők száma, de azoké is, akik elhagyják a menekültközpontokat, hogy minél hamarabb – még a kerítés megépítése előtt – átjussanak a határon.

Hasonló hírek

Kizárták Le Pent az általa alapított pártból

info

Felfoghatatlan kegyetlenség! Hét éven át élt dobozba zárva a lány

Mazsi

Mázlisták: 558 milliárd forintot érő érmét találtak egy útépítés során

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!