Hirmagazin.eu
Főoldal » Nehéz sorsú gyermekeknek létesült bázis Kastélyosdombón – Kovács Karolina cikke
Gazdaság

Nehéz sorsú gyermekeknek létesült bázis Kastélyosdombón – Kovács Karolina cikke

Az Esélytábor családon belüli erőszakot elszenvedett és nehézségekkel küzdő gyermeknek biztosít részvételt, fejlesztő- és élményfoglalkozásokon.

Soltész Miklós államtitkár (b2), Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója (b), Kirizs Zsolt polgármester (j2) és Szászfalvi László országgyűlési képviselő (j) (mti.hu)

Átadták az Ökumenikus Segélyszervezet Esélytáborát és új raktárbázisát a szervezet Somogy megyei kastélyosdombói központjában. A régi magtárépület felújításával létrehozott Esélytábor egyidejűleg harminc, családon belüli erőszakot elszenvedett és emiatt halmozott nehézségekkel küzdő gyermeknek biztosít részvételt fejlesztő- és élményfoglalkozásokon. A raktár az ökumenikusok karitatív feladatainak ellátását és a rászorulók szélesebb körének elérését segíti.

Az átadón elhangzott, hogy hat nagy és három kisebb magyarországi karitatív szervezet összesen 4,5 milliárd forintot költhet a rászorulók támogatását magasabb szintre emelő, a raktározást javító fejlesztésekre. A kedvezményezettek 37 településen 40 projektet valósítanak meg.

További településeken létesítenek hasonló intézményeket

Idővel még több halmozottan hátrányos gyermeknek szeretnének lehetőséget adni a részvételre az Esélytáborban, az oktatóközpontban pedig folytatódnak az őszi és tavaszi akkreditált képzések. A kastélyosdombói Esélytábor és raktárbázis építése része az Ökumenikus Segélyszervezet 2020-ig tartó 650 millió forintos infrastrukturális fejlesztési programjának.

A program keretében:

  • Vizsolyban közösségi térnek otthont adó ingatlant modernizáltak,
  • Miskolcon közösségi pont és raktár épült,
  • Debrecenben pedig szintén raktárat és új szociális fejlesztőközpontot létesítenek.

A fejlesztéssel nő a karitatív szervezet ellátási területe, hatékonyabban és gyorsabban tudják segíteni a hátrányos helyzetű családokat, gyerekeket és katasztrófák károsultjait. Az otthon emellett helyet ad egy térségi gyermekfejlesztő központnak, ahova a környező települések hátrányos helyzetű gyermekei járhatnak különböző fejlesztő- és élményprogramokra.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Jó hír azoknak, akik bankszámlával rendelkeznek! Oszd meg!

Géza

A NAV már azokat a járműveket is lefoglalhatja, melyek a házastársi közös vagyonba számítanak bele

Géza

Digitális program 9 milliárdért

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------