Hirmagazin.eu
Főoldal » “Nehéz az élet az Iszlám Államnál” – mesélte a kimentett lány
Külföld

“Nehéz az élet az Iszlám Államnál” – mesélte a kimentett lány

forrás: Kurdistan 24

Barátját okolta Irakba utazásáért és az Iszlám Államhoz való csatlakozásáért az a 16 éves svéd lány, akit február 17-én szabadítottak ki a kurd csapatok Moszulból. A lány részletesen beszámolt tudatlanságáról és a mindennapi nehézségeiről a dzsihadista uralom alatt, ám Irakban született gyermekéről egy árva szót sem szólt.

Dzsihadista barátját vádolja az a 16 éves svéd lány, akit február 17-én szabadítottak ki a kurd speciális erők Moszulból, az Iszlám Állam iraki fellegvárából. A lány kedden adott interjút a “Kurdistan 24” Irbíl központú kurd hírállomásnak.

hirmagazin_2016-02-24_16-41-05

A lány elmondása szerint barátja csak annyit mondott neki, hogy az ISIS-hez mennek, de ekkor a lány még nem értette, hogy mit jelent ez a szó, és az iszlámról sem tudta, hogy valójában micsoda.

A lány az interjúban moszuli életéről beszélt: elmesélte, hogy nehéz élete volt a dzsihadista fennhatóság alá tartozó városban, ahol először barátja távolódott el tőle az Iszlám Állam propagandavideóinak hatására, majd rá kellett döbbennie, hogy Moszulban nincs áram, ivóvíz, és a pénzük is hamar elfogyott.

Állítólag előre megírt interjúról volt szó, ahol a lány egy papírról olvasta fel a kamerának a válaszokat, ezért nem látszott az arcán megbánás, félelem vagy szomorúság. Érzelmek nélkül beszélt az iraki borzalmakról, sőt, mikor a svéd hatóságok közbenjárásáról kezdett mesélni, zavarában még kicsit el is nevette magát.

Az interjú másik érdekessége a lány terhességével kapcsolatos: várandósan utazott Irakba barátjával, ám a baba sorsáról semmit sem lehet tudni.

Mikor egy telefon közelébe került, azonnal felhívta édesanyját, és közölte vele, hogy meggondolta magát, haza akar menni Svédországba, mert Irakban túl nehéz az élet.

A lány 19 éves barátjával 2015 májusában utazott Svédországból Irakba, elmondása szerint Magyarországon is átszálltak.

Iraki kurdok szabadították ki

Iraki kurd fegyveresek kiszabadítottak egy svéd fiatalt az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet fogságából, a dzsihadisták kezén lévő Moszul közelében – derült ki Kurdisztán autonóm régió kormányzatának keddi közleményéből.

A mentési műveletet a kurd terrorelhárító erők február 17-én vitték véghez – olvasható a közleményben, amelyből a dél-svédországi Boras városából származó, 16 éves lány neve is kiderül. A lányt az IÁ egyik svédországi tagja bírta rá arra, hogy Szíriába, később pedig az iraki Moszulba utazzon.

A közlemény szerint a skandináv állam hatóságai és a lány családja is megkereste az iraki kurd kormányzatot, hogy segítsenek az ügyben. A svéd fiatal jelenleg az iraki Kurdisztán autonóm régióban tartózkodik, és Svédországba fogják átszállítani.

 

Hasonló hírek

Farage: Brüsszel minél jobban ellenáll, Orbán annál népszerűbb lesz – videó

Géza

A magyar zászló színeivel világítottak ki egy felhőkarcolót a világ legnépesebb városában

Géza

Rengeteg holttest került elő egy felvidéki magyar maffiabirtokról! – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!