Image default
Egészség - betegség

Néhány egyszerű trükk és eldobhatod a szemüveged! Most figyelj!

A tré­nin­ge­zett szem olyan, mint az edzett test: egész­sé­ges! De saj­nos egyre több káros hatás éri és nem vi­gyá­zunk rá! Pedig sok be­teg­ség meg­előz­hető le­hetne napi pár perc szem­tré­ning­gel!

Igen szomorú tény, de egyre több fiatalnak, köztük rengeteg gyereknek van kisebb-nagyobb szembetegsége. De általában elmondható, hogy ma már szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne valamilyen szempanasza.Mindez azzal magyarázható, hogy korosztálytól függetlenül egyre több időt töltünk a tévé és a számítógép képernyője előtt. A szemnek nincs ideje pihenni, izmai bemerevednek és már egészen fiatal korban bekövetkezhet a látásromlás.

Néhány egyszerű trükk és eldobhatod a szemüveged! Most figyelj!
(Fotó: 123RF)

Ne törődj bele! Van megoldás

A különböző látáshibák megelőzésében nagy szerepe van a szemtréningnek, ami 1997 óta hivatalosan is elismert természetgyógyászati tevékenység.Ezek egyszerű gyakorlatok, melyeket hivatásos szemtrénerektől könnyedén elsajátíthatsz, és otthon vagy akár a munkahelyeden is elvégezheted őket!

Napi mindössze tizenöt perc gyakorlással látványos eredményeket érhetsz el!

3 tipp, arra hogyan őrizd meg a látásod

  1. Minden tevékenységnél ügyelj arra, hogy megfelelő fényviszonyok között legyél.
  2. Kerüld a neonfényt.
  3. Ne hordj divatból napszemüveget indokolatlan körülmények között.

Néhány egyszerű trükk és eldobhatod a szemüveged! Most figyelj! 1

SZEMTRÉNING GYAKORLATOK MUNKAHELYRE

  • munkavégzés közben néha nézz a távolba, pillants ki az ablakon vagy csukd be szemedet néhány másodpercre
  • a munkahelyeden a veled szemben lévő falra tegyél egy szép vagy kellemes színű képet. A zöld és a kék színek nyugtató és kiegyenlítő hatást gyakorolnak a szemre.

Kínai masszázs

– A tenyeredet tedd az arcodra a szemed felé fordítva, úgy, hogy az ujjaid a homlokon nyugodjanak, a két hüvelykujjaddal masszírozd a szemöldök belső széle alatt, a szemzug felett lévő pontot. Körkörösen nyolcszor befelé, majd nyolcszor kifelé. Összesen 4×8-szor.

– Egyik kezed hüvelyk- és mutatóujjával csípd össze az orrnyerget 1-2 milliméterrel a belső szemzug felett. Le-fel toló mozdulatokkal masszírozd szemet végig csukva tartva. A mozdulatot 32-szer végezd el!

Néhány egyszerű trükk és eldobhatod a szemüveged! Most figyelj! 2

Palmírozás (tenyérrel való eltakarás)

Ez egy egyszerű, de annál hatásosabb módszer. Akár minden egyes szemgyakorlat után alkalmazhatod. Két enyhén hajlított tenyereddel takard le a lecsukott szemet és próbálj elképzelni egy tetszőleges tárgyat. Mindeközben lélegezz könnyedén egyenletesen. Ez a lazító „szemmeditáció” pihenteti a szemet és feloldja annak izomfeszültségeit.

Három távolság váltakozása

Tartsd az egyik ujjadat 15 centiméterre az orrodtól és figyeld egy darabig. Ezután emeld másik kezed ujját azonos magasságba, de kétszer olyan távolságban a szem elé. Váltakoztasd a pillantásodat lassan a közelebbi ujjról a távolabbi ujjra és ekkor lélegezz ki és be. Ezután keress egy jóval távolabb fekvő tárgyat. Engedd, hogy a pillantásod a távoli tárgyra vándoroljon, majd vissza, az első legközelebbi ujjra. Igyekezz egy ritmust tartani. A gyakorlat időtartama legyen körülbelül 3 perc.

Vándorlás a szemmel

Néhány egyszerű trükk és eldobhatod a szemüveged! Most figyelj! 3

A mandala ábrák kitűnően alkalmasak arra, hogy a szemet lépésenként trenírozd a vonalak és a görbék kutatásában. Ráadásul ezek az ábrák a léleknek is nagyon megnyugtatóak! Kezdd a külső körön valamelyik hellyel. Ezután befelé haladva a belső területek minden egyes centijét tapogasd le a szemeddel. Ha elérted a középpontot, vegyél egy mély lélegzetet és hagyd, hasson az egész kép rád.

Ismételd meg még egyszer a gyakorlatot, most úgy, hogy tedd olyan messzire, ahol már egy kicsit elmosódva látod a képet.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ha ezt elolvasod, kétszer meggondolod majd, hogy kérsz-e a fodrászodtól hajmosást!

Edit

Azzal búcsúzunk mára, hogy egyetek normálisan, .. de még egy szelet zsíroskenyér is többet ér, mint amit ez a nő csinál! Oszd meg!

Géza

“Menjenek a patikába, vegyenek kúpot, aztán dugják fel a seggébe!” – mondta, a Csipkerózsika álmából, tegnap este 22,27-kor felébresztett valaki, Budapesten, a XVIII. kerületben, az orvosi ügyeleten.. Oszd meg!

Géza