Hirmagazin.eu
Főoldal » Négyszáz cukorbeteg gyerek táborozhat a közmédia támogatásával – videó
Kormány

Négyszáz cukorbeteg gyerek táborozhat a közmédia támogatásával – videó

Nyár végéig több száz cukorbeteg gyerek táborozhat a közmédia támogatásával.

Tavaly decemberben 130 millió forint gyűlt össze Jónak lenni jó című műsorban, ebből indulhattak piheni a fiatalok. Az első táborok ezen a héten kezdődtek, ahol orvosok és szakképzett ápolók is vigyáznak a kicsikre

– közölte az M1.

Tíz gyerek táborozik Székesfehérváron, mindannyian cukorbetegek. Hogy a táborok ideje alatt is biztonságban legyenek, orvosok is vigyáznak rájuk. Nikolics Lilián is 1-es típusú cukorbeteg, azaz, a hasnyálmirigye nem termel elegendő inzulint. Így egész életében együtt kell élnie a betegséggel.

Hat évesen derült ki, hogy cukorbeteg vagyok. Anyukám nagyon megijedt, nem ismerte ezt a betegséget. Bementünk a kórházba, mert nagyon furán viselkedtem és kiderült, cukorbeteg vagyok. 44-es cukorral kerültem be az intenzívre és infúziót kötöttek belém, majd egy-két nap után jobban lettem – mondta Nikolics Lilián.

A táborban a gyerekek azt is megtanulják, hogy milyen tünetekre kell odafigyelni, és mit kell csinálni, hogyha baj van.

Itt egy edukációs tábor folyik, ahol a gyerekek tanulják az állapotukat. Gondolok itt a diétára, étkezésre. Egy kicsit ettől mindenki megijed, de a gyerekek ehetnek, bármit, csak a mennyiségre kell figyelni – közölte Pálfyné Simon Éva.

Nyíregyházán is

többféle programot szerveztek a diabéteszes gyerekeknek az egyhetes tábor idejére.

A játék mellett folyamatosan figyelnek rá, hogy a kicsik ne feledkezzenek meg az inzulin adagolásáról. Van, akinek egy eszköz jelez, ha alacsony vagy éppen magas a vércukorszintje.

A cukorbeteg gyerekek idei táboroztatását a közmédia Jónak lenni Jó! műsora segítette. A tavaly decemberi jótékonysági műsorban több mint 130 millió forint gyűlt össze. Siklósi Beatrix, az M5 csatornaigazgatója és a Jónak lenni jó! projektvezetője azt mondta: a társadalmi összefogásnak köszönhetően 400 fiatal kap lehetőséget, hogy napközis vagy ott alvós táborban vegyen részt.

Mi mindig, amikor egy-egy jótékonysági akciót beindítunk, nagyon fontosnak tartjuk azt is, hogy visszajelzést adjunk a nézőknek arról, hogy az az 50-500-vagy 5 ezer forint, amit adtak, az tényleg jó helyre került. Nem csak kértünk, hanem mindaz, amiért kértük a segítséget az meg is valósul – mondta Siklósi Beatrix.

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta: Magyarországon csaknem másfél millió cukorbeteg él, akik továbbra is számíthatnak a kormány segítségére.

Idén 400 fő táboroztatására nyílik lehetőség, de örömmel jelentem, hogy a pénz az a következő nyárra is megvan, tehát a cukorbeteg gyermekek nyári táboroztatása az nem csak ezen a nyáron történik meg, hanem a következőn is lesz erre lehetőség – tette hozzá Nyitrai Zsolt.

Idén országszerte

16 helyszínen táborozhatnak a cukorbetegséggel élő gyerekek.

m1

Hasonló hírek

Formálódnak a második és harmadik családvédelmi akcióterv részletei – videó

Géza

Fókuszban a gazdaság erősítése, a bérek és a foglalkoztatás növelése

Géza

Varga Judit: Ez a vörös vonal, Budapest ellen fog állni

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!