Hirmagazin.eu
Főoldal » Négygyermekes anyák így vehetik igénybe a családi kedvezményt is
Gazdaság

Négygyermekes anyák így vehetik igénybe a családi kedvezményt is

A négy- vagy többgyermekes anyák kedvezményére (anyakedvezmény) jogosultak járandóságaiból a kifizetők 2020. január 1-jétől már nem vonnak le adóelőleget, ha az esedékesség előtt rendelkezésükre áll a jogosult nyilatkozata arról, hogy a kedvezmény megilleti.

Családi kedvezmény anyakedvezménnyel együtt

Az anyakedvezményre jogosító jövedelmek adóelőleg-alapja más kedvezménnyel nem csökkenthető, de a jogosult anya a munkáltatónak, az összevont adóalapba tartozó rendszeres bevételt juttató kifizetőnek a családi kedvezmény érvényesítésére vonatkozó adóelőleg-nyilatkozatot is adhat. Ebben az esetben – valamint akkor is, ha az adóelőleg megállapítására a kedvezményre jogosult köteles, illetve amikor a kedvezményt az adóbevallásában érvényesíti – az adóelőleg- (adó-) alapból le nem vonható családi kedvezménynek az adó mértékével (15 százalék) számított összege a Tbj. szerinti szabályok alkalmazásával családi járulékkedvezményként vehető igénybe (akár a házastárssal, élettárssal megosztva is).

Egyébként pedig az anyakedvezményre jogosult az elsőházas-kedvezményt, a tevékenységi kedvezményt, a személyi kedvezményt, az adóról való rendelkezést csak akkor tudja érvényesíteni, ha olyan adóköteles, az összevont adóalapba tartozó jövedelme is van (például bérbeadásból, egyéb jogcímen szerzett jövedelem), amelyre a négy- vagy többgyermekes kedvezmény nem vonatkozik [szja-törvény 48-49. §].

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal konkrét példán bemutatva szemlélteti a napokban közzétett tájékoztatójában, hogyan érvényesíthetik a családi kedvezményt a négy- vagy többgyermekes anyák, ITT olvashat bővebben erről.

adozona, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Tetemes bírságot kapott az Extreme Digital

Géza

A vállalkozások negyede kerülhet a megbízható adózó kategóriába

Edit

10 kérdés a sírkőkészítésről – szakértőtől

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------