Főoldal » Négy évre ítélték a berlini mészáros római segítőjét!
Külföld

Négy évre ítélték a berlini mészáros római segítőjét!

Ő is az Anis Amrit tá­mo­gató há­ló­zat tagja volt és ká­bí­tó­szer­rel is ke­res­ke­dett. Az in­ter­ne­ten ke­re­sett lő­fegy­ve­re­ket és ra­ké­ta­ve­tő­ket, il­letve le­írá­so­kat azok hasz­ná­la­tá­hoz.

Emlékezetes, hogy 2016. december 19-én a tunéziai Anis Amri egy elrabolt lengyel kamionnal behajtott Berlin egyik karácsonyi vásárának helyszínére, 12 fő halálát és több tucatnyi ember sérülését okozva.

Csak az elmúlt héten derült ki, hogy a német hatóságok figyelték a terroristát, lehallgatták a telefonját, de hagyták szabadon mozogni, mert kíváncsiak voltak a kapcsolatrendszerére. Stefan Schubert exrendőr, a Németország destabilizálódása című könyv szerzője szerint a szövetségi kormány hozta meg a végső döntést, amelyért a kancellári hivatal, így maga Angela Merkel kancellár a felelős.

Ezzel kapcsolatos az a friss hír, hogy

egy római bíróság 4 év börtönre ítélte Abdel Salem Napulsi palesztin férfit, akiről bebizonyosodott, hogy a berlini mészárost segítő háttérhálózat tagja.

Napulsit kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt már márciusban őrizetbe vették négy további bűnözővel együtt, a bírósági tárgyalásra azonban csak most került sor.

A vádiratból kiderült, hogy Napulsi az interneten keresett lőfegyvereket és rakétavetőt, illetve leírásokat azok használatáról, valamint arról, hogyan lehet nehéz járműveket vásárolni. A Róma, Marconi negyedében lakó 38 éves férfit bűnösnek mondták ki terrorizmus támogatásában és a börtönbüntetés letöltése után kiutasítják Olaszországból.

Forrás: Ilfattoquotidiano /Ripost

Hasonló hírek

Muszlimok vertek muszlimokat az alkohol miatt Dortmundban!

Mazsi

Köln elkezdett fegyverkezni

Edit

A szíriai arab hadsereg felszabadította az Iszlám Állam által megszállt Jarmuk-völgyet (A cikk videót tartalmaz)

Géza