Hirmagazin.eu
Főoldal » „Negatív, de mégis csalódtam…” Teszteltem magam koronavírusra!
18+

„Negatív, de mégis csalódtam…” Teszteltem magam koronavírusra!

„Három hete durván köhögtem. Tudnom kell, hogy koronavírusos voltam-e!” – A Ripost újságírója, Jakab Judit beszámolója egy magán-koronavírustesztről.

Amikor kiderült, hogy magánúton meg lehet csináltatni a koronavírus-tesztet, rögtön tudtam, hogy akarom! Tudnom kell, hogy átestem-e rajta! A legolcsóbb vizsgálatot kínáló intézményt hívtam fel először. Ott nem tudtak időpontot adni a következő két hétre. A harmadik cég tudott másnapra időpontot adni 17 900 forintért, amit el is fogadtam. Előtte persze felkészültem: ezt szerológiai vizsgálatnak hívják, és nem magára a vírusra, hanem az ellene a szervezetem által termelt antitestre szűr. Telefonon elkérte a hölgy az adataimat, kérdezett pár olyat, hogy voltam-e lázas, köhögtem-e, és meg is volt az időpontom. A telefonbeszélgetés után e-mailben is elküldték a tudnivalókat.

Másnap 15.10-re volt időpontom, negyed órával korábban kellett érkezni. Az e-mailben felajánlották a mélygarázst, ahol minden megkezdett óra 600 forint, de a rakparton rengeteg üres hely volt, így megálltam ott, és besétáltam a Szabadság térig. Az ötperces séta alatt rengeteg bandázó csoportot láttam a padokon, fűben. Természetesen maszkban érkeztem, ugyanis előírás, hogy sebészi maszkban kell érkezni. Amikor beléptem a váróba, üres volt. Pillanatokon belül egy maszkba, védőfelszerelésbe beöltözött férfi lépett oda hozzám. Egyenként végigkérdezte az összes lehetséges tünetet, és gyorsan lázat mért – 36.6, normális – , majd odavezetett a pulthoz. Kesztyűt kellett húznom, majd elkérték az irataimat. Egy papírt is ki kellett tölteni. Nagyon elővigyázatosak voltak: a tollat a kérdőív kitöltése után a „használt tollak” dobozba kellett tenni, az irataimat csak kesztyűs kézzel fogták meg.

Képünk illusztráció
Fotó: Anadolu Agency

A tesztet az emeleten végezték el, lemértem, pontosan 4 perc alatt. Bementem, egy nő mondta, hogy hogy üljek a széken, hogyan tartsam a kezem. Számomra csak ott derült ki, hogy vénásan fognak vért venni, addig azt hittem, ujjbegyből. Ájulós vagyok, ezért igyekeztem oldalra nézni, hogy ne lássam a tűt. Nem volt sok időm filozofálni, hamar kész volt.

Fotó: Pixabay

Kifele menet fizettem, kártyával, a PIN-kódot is be kellett ütni a 17 900 forintos összeghez, de kesztyűben….

A délután további részében a 3 héttel ezelőtti köhögős időszakomra próbáltam vissza emlékezni. „Nagyon száraz ez a köhögés” – viccelődtek a kollégák akkoriban. Eszembe jutott, hogy a kisebbik fiam ugyanakkor köhögött, amikor én is, a férjem pedig két héttel korábban külföldről jött haza… Vajon koronavírus miatt volt pár napig lázas a kisfiam? A köhögés után én is fáradékonyabb voltam…

Estére már kész diagnózis volt a fejemben, biztosan koronavírusos vagyok!

Másnap reggel is azon gondolkoztam, hogy de jó lenne, ha azt mutatná, hogy pozitív!… Akkor megkönnyebbülhetnék, hogy mi már átestünk rajta, enyhe tünetekkel…

Percenként néztem a bejövő e-maileket. 11 után pár perccel ott volt a postafiókomban az eredmény, a levél tárgya: „lelet”. Hevesen dobogott a szívem, amikor megpróbáltam kinyitni… De a pdf-ben elküldött eredményhez csak jelszóval lehetett hozzá férni, ami a taj-számom. Minden egyéb számomat tudom fejből, még a bankszámla számomat is, de ezt nem. Ideges keresgélés, persze nem tudom, hogy hová tettem le a pénztárcám, amiben a taj kártya van.

Aztán sikerült – Negatív, negatív – tárult elém az eredmény. Mindkét érték negatív lett, se IgM, se IgG ellenanyagot nem termel a szervezetem. Eszerint három hete nem koronavírus volt, amin átestem..

A negatív eredményt pozitívan kellene felfogni, ugyebár. De én megkönnyebbülés helyett csalódottságot éreztem. Nagyon reméltem, hogy túlvagyok rajta, most tovább izgulhatok…

Teljes a zűrzavara a magántesztek körül

7 ezerért, de akár 55 ezerért is teszteltethetjük magunkat koronavírusra a magánlaborokban – de üzembiztos eredményt nem kaphatunk, miközben sok helyen jól lehúznak minket. Ha valaki tünetmentes, és negatív a lelete, attól még lehet fertőzött, hiszen jó pár nap kell, míg a szervezet elég vírust, vagy elég antitestet termel ahhoz, hogy ki lehessen mutatni – és a teszt után akár azonnal, az utcán is megfertőződhet valaki. Maximum azt tudhatjuk meg drága pénzért, hogy átestünk-e már a betegségen, de még ekkor sem biztos, hogy nem fertőződhetünk meg újra.

Kétféle teszt van: vírusra vagy antitestre

A vírusra a nyálkahártyánkból vesznek mintát, a vírus ellen termelt antitestre a vérünkből.

Ha a vírust keresik a szervezetünkben, az úgynevezett PCR-teszt során orrból és torokból vesznek mintát. Ha a lelet pozitív, fertőzöttek vagyunk, bennünk a vírus. De ha negatív, attól még lehetünk fertőzöttek! Ez a lelet drágább, de megbízhatóbb, és a fertőzés után hamarabb kimutatja a kórokozót.

Ha az antitesteket keresik a szervezetünkben, azt szerológiai vizsgálatnak hívják. Ilyenkor ujjbegyből vagy könyökhajlatból vesznek vért. Kétféle antitest van: a fertőzés korai szakaszában „IgM”, később „IgG” ellenanyag termelődik, Ha az elsőt mutatják ki, jó eséllyel most is fertőzöttek vagyunk, az utóbbit viszont évek múlva is ki lehet mutatni. Ez a teszt olcsóbb, de megbízhatatlanabb.

ripoet, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ha te is félsz a szüzességed elveszítésétől

info

Kiderült, ilyen hosszú együttlétre vágynak a nők

Mazsi

Kegyetlen bosszúhadjárat: ezzel a meztelen fotóval próbálják lejáratni VV Vivit ország-világ előtt (18+)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!