Főoldal » Nébih-javaslat: adjon nyugtatót a kutyájának
Állatvilág

Nébih-javaslat: adjon nyugtatót a kutyájának

Budapest —A túlérzékeny, különösen félős házi kedvencek esetében már a szilveszteri petárdázás előtt érdemes nyugtatót kérni az állatorvostól

– tanácsolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A kutyatartó gazdáknak célszerű ellenőrizni például, hogy a négylábúba beültetett mikrocsip regisztrációja rendben van-e, hiszen eltűnése esetén csak ennek segítségével tudják a kutyát visszajuttatni a gazdihoz. Hasznos az is, ha az állat nyakörvére a gazda nevével és telefonszámával, esetleg lakcímével ellátott biléta is kerül – tették hozzá.

Mit tegyünk azonban, ha valóban eltűnik szeretett kutyánk? A gazdák először a közösségi oldalakon, fórumokon tesznek közzé figyelemfelhívó bejegyzéseket, de érdemes megkérni a kutya állatorvosát, hogy az adatbázisban az állat adatlapjára megjegyzésként írja fel, hogy „eltűnt”, valamint keressük fel az ebrendészeti telepeket is.

Itthon idén több város is úgy döntött, a kutyák, más házi kedvencek biztonsága érdekében nem lesz tűzijáték. Többek között Miskolc és Szentendre is durrogtatás nélkül köszönti az új évet.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Máris megvan 2016 sztárállata!

Mazsi

Medvék megmentéséért rúgták ki az állatvédőt

info

Nem árt az óvatosság a medvék miatt

info