Hirmagazin.eu
Főoldal » Neandervölgyiekhez hasonlította a menekülteket egy osztrák politikus
Külföld

Neandervölgyiekhez hasonlította a menekülteket egy osztrák politikus

forrás: MTI

Lemondásra szólított fel szombaton a Zöldek pártja egy osztrák törvényhozót, amiért a neandervölgyi ősemberekhez hasonlította a menekülteket, akik szerinte sárba tiporják a nők jogait.

Robert Lugar, a populista ellenzéki Team Stronach párt frakcióvezetője a parlament előtt, később pedig egy közleményben is úgy fogalmazott, hogy az Ausztriába érkező menekültek és migránsok többsége “tanulatlan, vallásilag elvakult, fanatikus és lehetetlen integrálni a társadalomba”. És hozzátette: “most olyan neandervölgyieket hozunk ide, akik – Istennek hála – korábban már kihaltak országunkban.”

A 8,5 millió lakosú nyugat-európai országba tavaly 90 ezren nyújtottak be menekültkérelmet, és szeptembertől az év végéig mintegy 800 ezren utaztak át Ausztrián azért, hogy Németországba jussanak. Válaszul Bécs január végén úgy döntött, idén összesen 37 500 embert fogadnak be Ausztriába, naponta legfeljebb 3200 menedékkérő léphet be az országba, és az osztrák hatóságokhoz a déli határnál naponta legfeljebb 80 menedékjogi kérelmet nyújthatnak be.

Ausztria egyoldalú intézkedéseit az Európai Unió tagországainak számos vezető politikusa, mások mellett Angela Merkel német kancellár is nehezményezte, Brüsszel pedig törvénytelennek minősítette.

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) szövetségében kormányzó kabinet erőteljesen menekültellenes retorikát alkalmaz egyebek mellett azért, hogy kifogja a szelet a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vitorlájából, amely a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint a választók több mint harminc százalékának támogatottságát bírja. Így a menekültellenes párt közel tíz százalékponttal előzi meg a centrista kormánypártokat.

A Team Stronach, amelynek a 2013-as parlamenti választásokon 5,3 százalékos eredménnyel épphogy sikerült átlépnie a parlamenti küszöböt, az FPÖ farvizén evezve és szélsőséges retorikáját alkalmazva próbál szavazókat szerezni.

 

Hasonló hírek

Újabb medvetámadás Székelyföldön

Géza

Letartóztatták a Machu Picchuban pucéran szelfiző turistákat

Mazsi

Most jött: Lezuhant egy kis repülő, mindenki meghalt

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!