Hirmagazin.eu
Főoldal » Ne várjuk meg, míg kihűl a lakás
Életmód hírek

Ne várjuk meg, míg kihűl a lakás

A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. 33 429 lakossági, valamint 1 375 intézményi és egyéb felhasználó számára biztosít távhőszolgáltatást.

Szeptember közepén bizony már hűvösebbé váltak az esték, a napközbeni akár 20 Celsius-fok körüli átlaghőmérséklet éjszakára többnyire már 10 Celsius-fok alá csökken. Szelesebb időkben még hidegebbnek érezzük a kinti hőmérsékletet, így estére bizony jólesik bekuckózni a melegebb szobákba. A távhőszolgáltatásról szóló törvény értelmében a fűtési időszak az év szeptember 15. napján kezdődik, s a következő év májusának 15. napján ér véget.

„A jogszabály alapján minden magyarországi településen, ahol távhőszolgáltatás működik, így Debrecenben is szeptember 15-én megkezdődött a fűtési időszak, ami nem jelenti azt, hogy elindult volna a fűtés”

– tájékoztatta a Naplót Hernyák Imre, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. értékesítési igazgatója.

Így rendelhetjük meg

– A lakossági közösségek szeptember 15-től kérhetik a fűtési szolgáltatás beindítását, de tekintettel az enyhe időjárásra, eddig még senki sem kérte. A szolgáltatás beindítását a fűtési felhasználói közösség képviselőjének egy megrendelőnyomtatvány kitöltésével kell kezdeményeznie társaságunk szolgáltatási területvezetőségén. A nyomtatvány és a hozzá tartozó tájékoztató letölthető társaságunk honlapjáról – mondta el a Napló megkeresésére Hernyák Imre,

A társaság honlapján található nyomtatványban a felhasználók tetszőleges időpontban igényelheti a szolgáltatás elindítását, illetve időjárástól függő fűtésbeindítást is kérhet.

– Délelőtti megrendelés esetén még aznap, tömeges megrendelés esetén 48 órán belül indítjuk be a fűtést. Három nap elteltével a fűtés leállításának megrendelésére is van lehetőség, de ezt nem javasoljuk, mivel a fűtést mindig az időjárásnak megfelelően szabályozzuk. A szolgáltatás megrendelésével nem célszerű megvárni a lakások teljes kihűlését, mert a hideg falak csak lassan, akár több nap alatt melegszenek át – hangsúlyozta a szakember.

Az időjárástól függő fűtés beindítását legkésőbb 48 órán belül elvégzik, ha Debrecenben a meteorológiai szolgálat mérései alapján a napi átlagos külső hőmérséklet három egymást követő napon alacsonyabb, mint +12 °C, vagy ha egy napon az átlagos külső hőmérséklet alacsonyabb, mint +10 °C.

Már ne kérjünk cserét

Hernyák Imre néhány praktikus tanáccsal is szolgált a fűtési szezon kezdetén.

– Kérjük felhasználóinkat, hogy szeptember 15-től már ne forduljanak hozzánk radiátorcsere, vagy más fűtési rendszer leürítésével járó kéréssel, mivel ezek akadályozzák a fűtés beindítását, valamint a folyamatos szolgáltatást. Javasoljuk a fűtött helyiségekben lévő termosztatikus radiátorszelepek kinyitását, melyeket a fűtés beindításáig nyitva kell tartani annak érdekében, hogy a rendszerekből a levegő kiengedhető legyen. Ezzel nagyon sok fűtési- és zajprobléma megelőzhető – mondta el az értékesítési igazgató, majd kitért az árakra is. A lakossági távhőszolgáltatási díjakat 2011. október 1-től befagyasztották. Ezen díjak a rezsicsökkentésről szóló jogszabályok szerint 2013. január 1-től 2014. október 1-ig három lépcsőben, összesen 22,6 százalékkal mérséklődtek.

A legújabb szabályozási ciklusban, 2019. október 1-től nem várható változás az árak tekintetében.
haon

Hasonló hírek

Nem betegség! Ezért különlegesek azok, akik rágják a körmüket!

Mazsi

A nyomozók is rosszul lettek a tatai gyermekgyilkosság miatt!

info

Amilyen karácsonyfát választasz, olyan a személyiséged

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------