Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Ne üljetek a szekérre, a halálba visz titeket!” – Tragikus részletek a szerelmesek végzetes balesetéről

Segesd — Két szerelmespár és egy ismerősük ült azon a kivilágítatlan lovas kocsin, amibe csütörtök éjjel hátulról egy furgon belerohant a Somogy megyei Segesd határában.

Az ütközés ereje a becsapódástól 18 méterrel lökte előre a lovat, míg a darabokra robbant szekér száz méterre repült. K. D. (†13) a helyszínen meghalt, míg három hónapos terhes nővére, K. I. (†15) és szerelme, a fogatot hajtó B. R. (†21) a kórházban vesztette életét. A szekér két másik utasát, B. K.-t (19) és O. I.-t (61) súlyos, életveszélyes sérülésekkel a kaposvári kórházban ápolják. A falut sokként érte a fiatal szerelmesek tragédiája.

A rokonok szerint R. hajtotta a lovas kocsit – ő is meghalt

– A kisfiam utolsó mondata hozzám az volt, hogy szia, anya, késő este jövök. Nem jött… Most én megyek hozzá a kórházba, az orvosok szerint nagyon sokáig tart, mire felépül – sírta el magát K. édesanyja, Gizike.

Gizella, K. édesanyja aggódik, mivel a fia súlyosan megsérült

– Szegénykém, súlyos koponyasérülést szenvedett, több bordája, a medencéje, a combcsontja, a sípcsontja is eltört. Mégis hálát adok az istennek, hogy vigyázott rá. A kislányt két nappal a halála előtt mutatta be a kisfiam. Friss szerelem volt az övék, a neten ismerkedtek össze. Amikor megmondtam, hogy a barátnője meghalt, telefont kért, hogy megnézze a közösségi oldalán, valóban meghalt-e. Aztán ki akarta tépni a karjából az infúziót, hogy elmenjen hozzá – zokogta az asszony.

A 13 éves K. D. lezuhant a lovasszekérről, neki nem is volt esélye a túlélésre, a helyszínen életét vesztette

Gizike úgy tudja, a lovas fogatot R. vezette, akinek I. volt a barátnője. Pár perccel azután, hogy párja a kaposvári kórházban életét vesztette, szerelme is követte őt.

– A két tini igazából hányatott sorsú kislány volt. Megszöktek az intézetből, én pedig befogadtam őket, mégse az utcán aludjanak – mondta a Blikknek Tálas László, akinek az otthonából indult a két kamasz lány az utolsó útjára.

– Megkapták a kisebb szobát, azt tervezték, itt töltik a karácsonyt. A nagyobbik lány úgy tervezte, hogy itt neveli majd fel a kisbabáját. Kérte, legyek a gyámja. Igent mondtam, én 18 éve elváltam, örültem, hogy újra lesz családom, kis unokám – sóhajtott a férfi.

Az idősebbik testvér, a 15 éves K. I. kisbabát hordott a szíve alatt. Párjával együtt a kórházban halt meg

 – Szörnyű, hogy elveszítettem ezt a két kislányt. Hányatott sorsuk volt, csak egy otthonra vágytak, ahol jó szóval, szeretettel fogadták őket. Kora este volt, amikor a lovas kocsi megérkezett. Többször figyelmeztettem a lányokat: „Ne üljetek a szekérre, a halálba visz titeket!” Megéreztem, hogy tragédia lesz ebből – idézte fel a megtört férfi.

Az elhunyt lányok nővére, Evelin a szomszédos Ötvöskónyiban lakik a barátjával.

– Nem jártunk iskolába, ezért január elején mindhármónkat Toponárra vittek intézetbe, de többször is megszöktünk onnan. Pár napja találkoztam a húgaimmal, akkor fotókat készítettek rólam és anyuról. Olyan volt, mintha búcsúznának tőlünk. Nagyon szerették Laci bácsit is. A kaposvári gyámhatóság vállalta a temetés költségeit, így itt, Ötvöskónyiban helyezik őket örök nyugalomra – sóhajtott a fiatal nő.

Nyugtatókat kap a sofőr 

A Blikk megtalálta a furgon vezetőjét, akinek az életét csak az mentette meg, hogy be volt kötve a biztonsági öve. „Nyugtatókon élek, mert nagyon megviselt, ami történt – mondta lapunknak a sofőr. – Nem vettem észre azt a lovas kocsit, mert nem volt kivilágítva. Sajnos ,még nem vagyok olyan állapotban, hogy a részletekről beszéljek.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Virág Márton

 

Hasonló hírek

Gazdag romákat akartak megölni gyűlöletből és a pénzükért

Géza

Újabb 36 fő illegális migráns

Géza

Döbbenet: utcán szexelő párra csaptak le a zsaruk a XIII. kerületben

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------