Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Ne hagyd, hogy embertársaink kizsákmányolás áldozatává váljanak!” – előadás a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon

Az emberkereskedelem, a szexuális kizsákmányolás áldozattá válásának megelőzése volt a témája az országos program keretében Salgótarjánban megtartott előadás sorozatnak. (2018. 06. 02., szombat, Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) a „Tudj róla! – Kampány az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében” című projektjét a Rendőrséggel együttműködve valósítja meg.

A program 2018. február 1-től 2018. június 15-ig tart, melynek keretén belül négy megyében – Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg – különböző tájékoztató, bűnmegelőzési rendezvényeket valósítanak meg a speciális felkészültséggel rendelkező szakemberek.

A projekt átfogó célja, hogy hozzájáruljon az emberkereskedelem elleni küzdelemhez azáltal, hogy a résztvevők a kizsákmányolás jelenségéről szerezzenek hiteles ismereteket, továbbá az áldozattá válás megelőzésével kapcsolatos tájékoztatást kapjanak. A 2018. május 30. és május 31-én megtartott Nógrád megyei programsorozat egyik eleme egy a témával foglalkozó film levetítése volt, melyen közel száz középiskolás diák vett részt.

A Viktória – A zürichi expressz című megrázó film megtekintését követően Lehel Balázs, a Nemzetközi Migrációs Szervezet budapesti irodavezetője és De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni küzdelem programjának vezetője, valamint Medve Judit rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője beszélgetett a fiatalokkal a problémakörről. Mindkét napon különböző az emberkereskedelemmel kapcsolatos prevenciós foglalkozásokon vehettek részt Salgótarján és Bátonyterenye középiskolás diákjai, valamint a gyermekvédelmi intézmények munkatársai.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Magyarok vezették a szerencsétlenül járt buszt. Megszólalt a sofőr, aki figyelmeztetni próbálta a busz vezetőjét

Edit

Eltűnt Nagy Tamara! A zalai rendőrök a lakosság segítségét kérik!

Géza

Megszólalt Növényi Norbert az ítélet után: több mint 30 milliót bukott a vád miatt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------