Hirmagazin.eu
Főoldal » „Ne hagyd, hogy embertársaink kizsákmányolás áldozatává váljanak!” – előadás a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Ne hagyd, hogy embertársaink kizsákmányolás áldozatává váljanak!” – előadás a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon

Az emberkereskedelem, a szexuális kizsákmányolás áldozattá válásának megelőzése volt a témája az országos program keretében Salgótarjánban megtartott előadás sorozatnak. (2018. 06. 02., szombat, Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) a „Tudj róla! – Kampány az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében” című projektjét a Rendőrséggel együttműködve valósítja meg.

A program 2018. február 1-től 2018. június 15-ig tart, melynek keretén belül négy megyében – Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg – különböző tájékoztató, bűnmegelőzési rendezvényeket valósítanak meg a speciális felkészültséggel rendelkező szakemberek.

A projekt átfogó célja, hogy hozzájáruljon az emberkereskedelem elleni küzdelemhez azáltal, hogy a résztvevők a kizsákmányolás jelenségéről szerezzenek hiteles ismereteket, továbbá az áldozattá válás megelőzésével kapcsolatos tájékoztatást kapjanak. A 2018. május 30. és május 31-én megtartott Nógrád megyei programsorozat egyik eleme egy a témával foglalkozó film levetítése volt, melyen közel száz középiskolás diák vett részt.

A Viktória – A zürichi expressz című megrázó film megtekintését követően Lehel Balázs, a Nemzetközi Migrációs Szervezet budapesti irodavezetője és De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni küzdelem programjának vezetője, valamint Medve Judit rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője beszélgetett a fiatalokkal a problémakörről. Mindkét napon különböző az emberkereskedelemmel kapcsolatos prevenciós foglalkozásokon vehettek részt Salgótarján és Bátonyterenye középiskolás diákjai, valamint a gyermekvédelmi intézmények munkatársai.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Késsel támadtak egy mentőápolóra a VIII. kerületben

Edit

Felcsaptak a lángok: kiégett Budapest egyik legendás étterme

Mazsi

Kettészakadt az autó, hárman kirepültek a kocsiból

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------