Hirmagazin.eu
Főoldal » Ne engedj több lufit szabadon a levegőbe! Szörnyű következménye van!
Életmód hírek Természetvédelem, élőlények védelme

Ne engedj több lufit szabadon a levegőbe! Szörnyű következménye van!

Van valami varázslatos abban, ahogy a luftballonok messzire szállnak a levegőben. Lassan emelkednek és a széllel változik az irányuk. Ki gondolná, hogy ez a békés látvány tragédiába is torkollhat?

Lufikat gyakran eresztenek szélnek esküvőkön, különböző ünnepi eseményeken, szülinapi zsúrokon. Az ég nap mint nap elképzelhetetlen mennyiségű lufit fogad magába. De jól tudjuk, hogy ami felment, annak egyszer le is kell jönnie. A lufik, amiket szabadon engedünk, egyszer leesnek az égből és óriási károkat tudnak okozni a természetben és az élővilágban.

Ne engedj több lufit szabadon a levegőbe!

Egy szervezet is létrejött, hogy felhívja a figyelmet a lufik veszélyeire és arra, hogy minden egyes luftballon, amit szélnek eresztünk, szemétként ér földet. Megöl számos állatot és veszélyes áramkimaradásokat okoz. Mivel egy lufi több ezer mérföldet tud megtenni, a világ legtávolabbi és legtisztább pontjain is kárt tud okozni.

Ne engedj több lufit szabadon a levegőbe!

Hogy a vidám események elengedhetetlen szereplője, a lufi ilyen rettenetes dolgokat tud művelni, valószínűleg soha korábban nem jutott eszünkbe. De itt az idő, hogy erre is odafigyeljünk és megelőzzük, hogy még több kárt tegyen a természetben.

Ne engedj több lufit szabadon a levegőbe!

Néhány érdekesség a luftballonokról:

  • madarak, bálnák, tengeri teknősök, vadjuhok és más állatok pusztultak már el a luftballonok miatt
  • mikor egy állat lenyeli a lufit, az elzárja az emésztőrendszerét és éhenhaláshoz vezet
  • a zsinórok és szalagok a léggömbön sokszor megfojtják az állatokat

Ezen megdöbbentő tények mellett a szervezet arra is felhívja a figyelmet, hogy a léggömbök évek alatt bomlanak le – még a biológiailag lebomló jelöléssel ellátottak is -, veszélyes festéket és más vegyi anyagot tartalmaznak. A szervezet alternatív megoldásokat is javasol a léggömbök szabadon engedése helyett, melyekkel díszíthetjük a helyszíneket és szórakozhatunk úgy, hogy közben ne ártsunk a környezetünknek.

A lufik egyszer használatos kellékek, játékos kiegészítők. Ám a környezet nagy árat fizet azért, hogy jól érezzük magunkat általuk. Ideje új megoldásokat keresni a veszélyes a lufik helyett!

 

forrás

Hasonló hírek

10 dolog, amit minden fiúgyereknek meg kellene tanítani

Mazsi

Félelmetes titkot árult el a fiatal lány, aki százmilliókért adta el a szüzességét

Géza

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------