Hirmagazin.eu
Főoldal » Ne dobd ki az ananász végét, eszméletlen, mi lesz belőle!
Otthon, lakberendezés, kert

Ne dobd ki az ananász végét, eszméletlen, mi lesz belőle!

A téli sze­zon slá­gere az is­teni finom ana­nász, amit sokan imá­dunk. Az eg­zo­ti­kus gyü­mölcs leg­na­gyobb tit­kát azon­ban csak ke­ve­sen is­me­rik. Ezt nézd!

A téli szezon egyik sztárgyümölcse egész biztosan az ananász. Vitaminokban és tápanyagokban gazdag és még az úgynevezett bormelain enzimet is tartalmaz, ami gyulladáscsökkentő hatású.

Ne dobd ki az ananász végét, eszméletlen, mi lesz belőle!

Trópusi növény ellenére az ananász igénytelen, így különösebb törődést sem igényel. Könnyen nevelhetsz magadnak saját palántát otthon. Igaz, új termésed nem egyik pillanatról a másikra lesz, azonban mindenképp szívet melengető érzés amikor a hónapok elteltével a saját magad által nevelt ananászt eheted meg.

Így nevelj ananászt!

1. Első lépés

Az ananász koronáját éles késsel vágd le a gyümölcsről. Ha a középső vastag rostköteg még összetartja a testes és a koronát, bátran csavard addig, míg elenged.  A leválasztott koronát fejjel lefelé (nem napos helyen) hagyd néhány napig száradni. Ha minden terv szerint alakul, maximum egy hét múlva látszani fognak rajta a gyökérkezdemények.

Ne dobd ki az ananász végét, eszméletlen, mi lesz belőle! 1

2. Gyökereztetés

Nem kell megijedni, ha az egy hét alatt is kiszáradnak a levelek, hiszen áztatás után új erőre fog kapni a növény. A koronát érdemes fogpiszkálókkal körbeszurkálni és úgy kell vízbe állítani – így ugyanis csak a torzsája ér bele a vízbe. Néhány hét (max 3) elteltével apró, pár centi hosszú barna gyökerek fognak az aljából kinőni.

Ne dobd ki az ananász végét, eszméletlen, mi lesz belőle! 2

3.  Így neveld

A gyökerek megjelenése után kell elültetni a koronát. Legjobb, ha jó vízáteresztő képességű és magas tápanyag tartalmú földet választasz. Adott eseteben gyökereztető porral vagy műtrágyával is segítheted az ananásznövény fejlődését.

Mivel trópusi növény, minden nap kell vízzel permetezni a leveleit, viszont földjét hetente csak kétszer kell öntöznünk. A legjobb választás, ha cserepét lehetőleg napos, magas páratartalmú helyre – például ablakos fürdőszobába – teszed.

Ne dobd ki az ananász végét, eszméletlen, mi lesz belőle! 3

Ananászt termeszteni házilag persze nem lehet egyik napról a másikra.  Minimum egy évet kell várni arra, hogy a növényednek elégséges méretű termése nőjön.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A vodka 20 felhasználási módja, amitől eldobod az agyad!

Mazsi

Párnapara – milyet és hova?

info

Döbbenetes méretű görögdinnye termett Medgyesen

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------