Hirmagazin.eu
Egészség - betegség

Ne dobd ki a gyerek tejfogát, később megmentheted vele az életét

Néhányan elteszik emlékbe, ám a legtöbb szülő egyszerűen kidobja gyereke tejfogát. A legújabb kutatások szerint nagy hibát követsz el, ha nem őrzöd meg a tejfogakat!

Ne dobd ki a gyerek tejfogát, később megmentheted vele az életét

Ha egy gyerek tejfoga kihullik, néhány szülő elteszi, megtartja emlékbe, ám a legtöbben igyekeznek megválni a haszontalanná vált testrésztől.

Ám legújabb tudományos kutatások tükrében nagy hibát követünk el, ha nem őrizzük meg a gyerek tejfogát! Ugyanis a fogak értékes genetikai anyagokat tartalmaznak, amelyek később segíthetnek különböző betegségek kezelésében!

Egy amerikai őssejtkutató, aki korábban gyerekfogorvos volt, rájött, hogy a gyermekek tejfogaiból is lehet őssejteket kinyerni, ugyanis a fogbél – puha szövet a fog belsejében – még akkor is “él”, miután a fog kiesik. A fogbélből sejteket nyert ki és megfelelő kultúrában tenyésztve a sejtek szaporodásnak indultak. Hasonlóan az “igazi” őssejtekhez, nemcsak csontsejtekké, de ideg- és vérsejtekké is képesek voltak átalakulni.

A “tejfogból őssejt” program, maga sokszorozási technológia egyelőre rendkívül drágának tűnik. Viszont sokak szerint a tejfogakból kinyerhető őssejtek legalább olyan nagy áttörést jelentenek, mint amilyen 40 évvel ezelőtt a csontvelő transzplantáció volt!

A legfrissebb tudományos eredmények állítólag azt is bizonyítják, hogy a gyermekek tejfogában lévő őssejtekkel kezelni lehet a leukémiát, Hodgkin-szindrómát és a Myeloma multiplex betegséget.

Egy dologra azonban nagyon kell figyelnünk! Hogy megőrizzük a tejfogakban lévő őssejteket, 48 órán belül le kell fagyasztani a fogakat!

Bár a dolog elsőre furcsának tűnhet, mindenképpen érdemes megtennünk, hiszen előfordulhat, hogy ez fogja megmenteni a gyerekünk életét!

 

Forrás: tudnodkell

Hasonló hírek

Duda Ernő virológus szerint kényszeríteni kell, ha valaki nem akarja beoltatni magát.. – .. Ezt lehet úgy, hogy a rendőr elviszi..

Géza

Ezek a jellegzetes tünetei az Usher szindrómának

info

Elképesztő hivatástudat: A védőnők a koronavírus-járvány harmadik hullámának idején is házhoz mennek! – videó.. Köszönjük!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------