Főoldal » NAV-ügyfélszolgának adja ki magát egyre több netes csaló
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

NAV-ügyfélszolgának adja ki magát egyre több netes csaló

Általában bankkártyaadatokra vadásznak, de ilyet a NAV soha nem kér, egyébként is csak a saját honlapján keresztül kér adatszolgáltatást.

Ügyfélkapus bejelentkezési adatokra és bankkártyaadatokra vadásznak – a napokban egyre több csaló a NAV honlapjára felkerült friss közlés szerint. Egyre több bejelentés is érkezik a hivatalhoz emiatt.

Ami az ügyfelek számára nehézség, hogy a csalók folyamatosan próbálkoznak, fáradhatatlanul, ismeretlenek a NAV nevében írnak az adó-visszatérítés lehetőségére felhívó elektronikus leveleket, SMS-eket, persze hibás magyarsággal és tegező formában, gyakran értelmezhetetlen szövegrészekkel.

Az üzenetekben internetes link is van, a gyanútlan ügyfél így maga navigál el arra a felületre, ahonnan elszedik az adatait.

“Ha valaki megadja a bankkártyaadatait, számolnia kell azzal, hogy illetéktelenek pénzt emelhetnek le számlájáról” – szól a NAV figyelmeztetése, hozzátéve, az ügyfelek a NAV számára csak és kizárólag a nav.gov.hu vagy a magyarorszag.hu portálon keresztül adjanak meg adatokat, de bankkártyaadatokat a NAV egyébként sem kér soha.

Nyitókép: Pixabaybejelentés, hivatal, adatok, lekérés, hivatalos NAV-oldalak, e-mail,
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Migráns rabolt ki egy nőt az Andrássy úton

Mazsi

Hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

info

A gyanú szerint kínai tolmácsot zsarolt egy magyar rendőr

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------