Főoldal » NAV-ügyfélszolgának adja ki magát egyre több netes csaló
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

NAV-ügyfélszolgának adja ki magát egyre több netes csaló

Általában bankkártyaadatokra vadásznak, de ilyet a NAV soha nem kér, egyébként is csak a saját honlapján keresztül kér adatszolgáltatást.

Ügyfélkapus bejelentkezési adatokra és bankkártyaadatokra vadásznak – a napokban egyre több csaló a NAV honlapjára felkerült friss közlés szerint. Egyre több bejelentés is érkezik a hivatalhoz emiatt.

Ami az ügyfelek számára nehézség, hogy a csalók folyamatosan próbálkoznak, fáradhatatlanul, ismeretlenek a NAV nevében írnak az adó-visszatérítés lehetőségére felhívó elektronikus leveleket, SMS-eket, persze hibás magyarsággal és tegező formában, gyakran értelmezhetetlen szövegrészekkel.

Az üzenetekben internetes link is van, a gyanútlan ügyfél így maga navigál el arra a felületre, ahonnan elszedik az adatait.

“Ha valaki megadja a bankkártyaadatait, számolnia kell azzal, hogy illetéktelenek pénzt emelhetnek le számlájáról” – szól a NAV figyelmeztetése, hozzátéve, az ügyfelek a NAV számára csak és kizárólag a nav.gov.hu vagy a magyarorszag.hu portálon keresztül adjanak meg adatokat, de bankkártyaadatokat a NAV egyébként sem kér soha.

Nyitókép: Pixabaybejelentés, hivatal, adatok, lekérés, hivatalos NAV-oldalak, e-mail,
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Eltűnés miatt keresi a rendőrség az édesanyát és gyermekeit! Osz meg, segítsük ezzel is a keresést!

Géza

Veszélyes potencianövelőket árulnak a neten

Mazsi

Embertelen körülmények között tartották a 80 éves idős asszonyt!

info