Image default
Bulvár

Nászút a Föld körül

Zárug Zita és Harkányi Árpád tegnap ért vissza a Hősök terére, ahonnan négy évvel ezelőtt, 2011. június 11-én reggel indultak el, hogy körbebiciklizzék a Földet.
Hősök tere, végállomás, tegnap délután, 4 év és több mint 40 ezer kilométer után.

hirmagazin_2015-09-08_072044

Fotók: Katona László

– A szüleink és pár másik kerékpáros barát várt ránk a határon. Pezsgőt is bontottunk, virággal köszöntöttük egymást – mondta Zita az origo.hu-nak. A házaspár szombaton ünnepelte a 40 075. kilométerét, amely a pontos hossza az Egyenlítőnek. A magyar határtól többedmagukkal kerékpároztak tovább.

“Tudatosan úgy terveztük, hogy csak a legutolsó napokon, már Magyarországon érjenek minket ezek a számok, mikor már sokadmagunkkal ünnepelhetjük meg őket. Először a 40 ezer kilométert ünnepeltük meg, mert mindenki úgy tudja, hogy ennyi az Egyenlítő hossza, így mi is ezt a számot ismertük. Aztán felhívták rá a figyelmünket, hogy az Egyenlítő pontos hossza igazából 40 075 km. “

hirmagazin_2015-09-08_072130

Több se kellett nekünk, hát ezt a „kilométerünnepet” is megültük az ekkor már közel 30 fősre duzzadó csapatunkkal Ácsteszéren – mesélte Árpád.

Világ körüli útja során a házaspár 46 országban járt.

Európát Románián, Szerbián és Bulgárián át hagyták el.
Ázsiában két évet kerekeztek. Pakisztánig kötött útvonalon, ám később útközben szerezték be a vízumokat, így nagyobb volt a szabadságuk. Dakkából Bangkokba, illetve egy mianmari kitérő erejéig szálltak repülőre.

Ázsia után Ausztrália, Új-Zéland és Amerika jött, Európába visszatérni a házaspár szerint nagyon furcsa volt.

Forrás: metropol;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Nem történt erőszak az Éden Hotelben

info

Nem csak szépnek, okosnak is kell lenni

info

Súlyos balesetet szenvedett Pápai Joci felesége

Mazsi