Image default
Időjárás

Napos időnk lesz

Ezúttal az egyre inkább enyhülő időhöz szárazság és napsütés is társul.

Ma az esti órákig főként az Alföldön, valamint a Dél-Dunántúlon több helyen várható kisebb eső, néhol havas eső, hó. Éjszaka északnyugat felől nagy területen csökken a felhőzet, hajnalban elsősorban az Alföld, illetve az Északi-középhegység derültebb, szélvédett helyein átmenetileg köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződhet. A csapadék mindenütt megszűnik, 0 és –5 fok közé hűl le a levegő, de az északi derült, szélvédett völgyekben ennél hidegebb is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A képződő ködfoltok feloszlását országszerte derült, napos idő követi holnap. Mindezt egy anticiklonnak köszönhetjük. A hőmérséklet hajnalban még többnyire 0 és –7 fok között alakul, de napközben a csúcsértékek 5 és 9 fok között alakulnak. Csapadék nem várható, esernyő nem, napszemüveg annál inkább szükségünk lehet. Rekordmeleg tehát nem ígérkezik, de sokat süt majd a nap. Több helyen megélénkül, a Tiszántúlon helyenként meg is erősödik az északi, északkeleti szél, de a legerősebb széllükések sem haladják meg a 45 km-es óránkénti sebességet.

A hét második felében lassú felmelegedés lesz jellemző. A hétvégén szombaton 6–12, vasárnap már 10–15 fok is között is lehet a nappali maximum, a nyugati területeken lesz enyhébb az idő .

terkep

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Tökéletes időnk lehetne ma, de aztán mégse

Edit

Napsütés, huszonhárom fok és nyárias idő lesz vasárnap

Géza

Időjárás helyzet: Csütörtökön többfelé elered az eső

info