Hirmagazin.eu
Főoldal » Napi 10 perc kell ahhoz, hogy erős legyen a kapcsolat – A kutatás szerint két szokás kell a boldogsághoz
Életmód hírek

Napi 10 perc kell ahhoz, hogy erős legyen a kapcsolat – A kutatás szerint két szokás kell a boldogsághoz

A szakértő szerint egyszerű módszer a hosszan tartó, szoros és boldog kapcsolat titka

A pszichológusok és a kutatók már régóta próbálják kideríteni, mi lehet a titka azoknak a pároknak, akik hosszú éveket, évtizedeket töltenek boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban. Abban mindenki egyetért, hogy sok szervezést és munkát igényel, hogy a rohanós hétköznapok, a felmerülő nehézségek és a tengernyi teendő mellett a szerelmet is megőrizzék, megerősítsék a felek. Ám van néhány módszer, ami segíthet ebben.

Julie Morgenstern egy készülő könyvéhez több mint száz, tartós kapcsolatban élő párt kérdezett a mindennapjaikról, a közös szokásaikról, és arról, hogy mit gondolnak, mitől ilyen hosszan tartó és erős a viszonyuk. A válaszokból pedig arra jutott, hogy apróságnak tűnő, és kevés időt igénylő módszerekben rejlik a titok.

Napi tíz perc a kulcs a boldog kapcsolathoz

A szakértő az eredmények alapos vizsgálata során arra jutott, hogy a boldog párok egy átlagos munkanapon három-öt alkalommal lépnek kapcsolatba egymással úgy, hogy nem a teendőkről kommunikálnak, hanem a másik napjáról, hogylétéről és a vele történtekről. Ezek a kis beszélgetések, üzenetek összesen gyakran csak tíz percet vesznek igénybe, mégis igen fontosak. Ezzel ugyanis érzékeltetik a másikkal, hogy törődnek vele, mellette állnak, és emlékeztetik őt arra, hogy gondolnak rá, így pedig erősítik a kötődést és az intimitást.

boldog par 1

Fotó: PeopleImages / Getty Images Hungary

Julie Morgenstern szerint sokak szemében túl egyszerűnek és jelentéktelennek tűnhet ez a szokás, mégis igen fontos. Így mindig tudják a felek, mi történt a másikkal, hogy érzi magát, milyen hangulata van, és nem kell mindent este átbeszélniük, amikor alig marad idejük, energiájuk. Persze, a nap végi rövid beszélgetések, mesélések is hasonlóan hasznosak, ám ezek a szakértő szerint sokaknál elmaradnak az esti teendők miatt.

Ahhoz, hogy hatásos legyen a módszer, elég megvitatni pár kérdést: hogy milyen volt a nap, milyen lényeges dolgok történtek, hogy sikerült az a bizonyos megbeszélés, vagy mi az, ami miatt szomorú a másik – mert ezek is elérik a várt hatást, és közelebb viszik egymáshoz a pár tagjait, megelőzik az elhidegülést.

A szokás, ami a szülőknek is fontos

A vizsgálat arra is rávilágított, hogy az erős, boldog kapcsolatban élők a napi feladatokat és azok felosztását üzenetben, e-mailben beszélik meg egymással – de persze, ez nem számít bele a napi tíz perces, kötődést erősítő időbe. Ez a módszer több szempontból is hasznos, és a gyermekes pároknak is nagyon ajánlott: egyrészt azért, mert pár mondatban elintézhetik a teendők megosztását, másrészt azért, mert így kevesebb rá az esély, hogy összevesznek rajta, harmadrészt pedig azért, mert írásban is nyoma marad a megbeszélteknek, és így bármikor visszanézhetik, mit is kell megcsinálniuk. Nem beszélve arról, hogy nem az esti együtt töltött órákból megy el erre az idő.

Megható képek arról, milyen az igaz szerelem

A Beatles óta tudjuk, hogy all you need is love, de pontosan mi is a szerelem? Andrew Hou, dél-koreai grafikus hosszú ideig próbálta szavakba önteni érzelmeit feleségének, de végül feladta. Szó sincs arról, hogy kiszeretett volna párjából, egyszerűen súlytalannak és üresnek érezte a klasszikus, szóbeli vallomást. Ezért további szószaporítás helyett először papírt és  ceruzát, majd idővel Photoshopot ragadott, hogy megható illusztrációkba öntse érzelmeit.

femina

Hasonló hírek

Váratlan helyzetekre is megoldást kínál a NAV az adózóknak

Géza

Ezzel a videóval kívánunk mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát! Hirmagazin.eu

Géza

25 ok, miért egyél minden nap 1 db banánt!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------