Hirmagazin.eu
Főoldal » Nálunk a legolcsóbb az energia a “visegrádi” fővárosok közül
Gazdaság Hazai energia, energetika

Nálunk a legolcsóbb az energia a “visegrádi” fővárosok közül

forrás: MTI

A visegrádi négyek – a Cseh Köztársaság, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – fővárosai közül Budapesten juthatnak a lakossági fogyasztók legolcsóbban villamos energiához és földgázhoz. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egyebek mellett erről számolt be a hivatal elnöke a visegrádi országok kétnapos energetikai csúcstalálkozóján.

Budapesten a lakossági fogyasztóknak 12,04 eurócentet kell fizetniük 1 kilowattóra villamos energiáért, és 3,32 eurócentet 1 kilowattóra földgázért, míg Varsóban, Pozsonyban és Prágában ennek másfélszeresét. Az energiaárak a vásárlóerőhöz viszonyítottan is Budapesten a legkedvezőbbek a V4-országok között. A rezsiköltségek Prágában terhelik meg leginkább a lakossági fogyasztók költségvetését, míg Budapesten a legkevésbé.

Nálunk a legolcsóbb az energia a "visegrádi" fővárosok közül
A Magyar Földgáztároló Zrt. zsanai földalatti tárolótelepe. MTI Fotó: Rosta Tibor

A közleményben idézik Dorkota Lajost, a MEKH elnökét, aki a tanácskozáson elmondta: a földgáz, a villamos energia és a távhő rezsicsökkentések következtében a lakossági fogyasztók Magyarországon több mint 373 milliárd forintot takarítottak meg 2013-ban és 2014-ben együttesen. Az idén az év végéig a hazai lakosság további 242 milliárd forintot takarít meg.

Felidézték, 2 évvel ezelőtt Budapesten hozták létre a V4-ek energia szabályozó hatóságai az elnökök részvételével ülésező állandó fórumot, amely lehetőséget teremt a tapasztalatcserére, és az európai uniós szabályok harmonizált átültetésének összehangolására.

A kétnapos találkozón a szabályozó hatóságok képviselői megállapodtak egy szakértői munkacsoport létrehozásában, amely 2016-ban az árszabályozásról szóló V4-tanulmány kidolgozását fogja előkészíteni – olvasható a közleményben.

 

Hasonló hírek

Most kaptuk a hírt: csökkenti holnap a benzin árát a MOL

Géza

4 hónappal a határidő előtt adta át a Strabag és Belfry az M85-ös új szakaszát

Géza

Eladják az Origót?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------