Főoldal » Nagyszülei halálos vonatbalesetéhez hívták helyszínelni a rendőrt – Megrázó részletek a václigeti tragédiáról
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Nagyszülei halálos vonatbalesetéhez hívták helyszínelni a rendőrt – Megrázó részletek a václigeti tragédiáról

Vác — Tragikus vonatbalesetben vesztette életét egy sződligeti nyugdíjas házaspár. B. M. (75) és felesége autóját vasárnap este 10 óra körül a Budapest irányába közlekedő Metropolitan EuroCity nemzetközi gyorsvonat sodorta el a václigeti vasúti átjáróban. A tragikus balesethez a saját unokájuk érkezett a rendőrségtől helyszínelni, a kollégái vitték haza.

– Fel sem fogjuk, ami történt! Most ünnepeltük a 75. születésnapját, és kedden mentünk volna kirándulni Gödöllőre – mesélte megtörten a Blikknek G. József (79), az idős házaspár gyerekkori barátja, hozzátéve: a nyugdíjasklubbal – amelynek az idős áldozat volt a vezetője – gyakran jártak kirándulni.

– Annyira vidám, társaságkedvelő emberek voltak! Mindketten szabóként dolgoztak azelőtt, de híres gyűjtők is voltak. Misi még a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült a ruhacímke-gyűjteményével – folytatta a család barátja.

A vonat gyakorlatilag kilapította a kis Suzukit, amíg tolta maga előtt. /Fotó: MTI-Mihadák Zoltán

Juhász Béla, Sződliget polgármestere lapunknak elmondta, a köztiszteletnek örvendő B. M. kilenc éve az Idősek Tanácsának is tagja volt.

– Engem éjjel 11-kor értesítettek, hogy baleset történt a václigeti átjárónál. A rendőrség azt mondta, az idős férfi valószínűleg rosszul vette be a kanyart, így az autója első kereke beszorulhatott a sínek közé. Ezután tolatni próbált, mivel a helyszínelők kaparásnyomokat találtak a síneken – mondta a Blikknek a polgármester, majd hozzátette: onnantól, hogy pirosra vált a jelzőlámpa, 11 másodperc alatt ér a vonat az átjáróhoz a 120 km/órás vasúti szakaszon.

A kis Suzukit körülbelül egy kilométeren keresztül tolta maga előtt a vonat. A helyszínre érkező váci rendőr – tragikus módon – pont az idős házaspár unokája volt, így őt a kollégái azonnal haza is vitték, mert személyes érintettsége miatt nem vehetett részt a helyszínelésben. Az unoka nem reagált a megkeresésünkre.

A vasúti átjáróban mécsesekkel és virágokkal gyászolják az idős házaspárt. /Fotó: Zsolnai Péter

Váczi Viktor, a Mávinform sajtóügyeletese közölte: a jelzőlámpa a baleset idején működött, a vonaton senki nem sérült meg.

Figyelni kell!

Két héten belül másodszor gázolt el vonat sínekre hajtó autót. A legutóbbi, vecsési balesetben a sofőrnek az utolsó pillanatban sikerült kiszállnia a kocsiból, így ő megúszta, de a kocsija totálkárosra tört. Annál az esetnél a jármű kereke szorult be a síneknél az átjáróban. A mozdonyvezetők hasonló esetben tehetetlenek, nem tudják elkerülni az ütközést, mert a több mint 100 km/órával közlekedő vonat fékútja legalább 900 méter.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Police.hu

 

Hasonló hírek

Egy óra alatt kilenc külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni az ország területére tegnap

Géza

Kihasználta, hogy nyitva maradt a bejárati ajtó: ezt a kőbányai besurranót keresi a rendőrség – Felismeri?

Géza

Galambos Lajos: Nem menekültem el!

Mazsi