Image default
Gazdaság

Nagyot lépett előre a Bakony turisztikai közlekedése

Egy több mint százéves híd is megújult a Strabag munkájának köszönhetően.

Átadták a Zirc és Pápa közötti, Magas-Bakonyon keresztül vezető út 2,8 kilométeren felújított szakaszát, a projekt a Strabag kivitelezésében valósult meg. Az eseményen Márkus Zoltán, Bakonybél független polgármestere szólt arról, hogy

az elmúlt 5 esztendőben a településen töltött vendégéjszakák száma 25 ezerről 50 ezerre nőtt, a turisták száma pedig ennek háromszorosa.

“A jelentős forgalom megköveteli a biztonságos megközelíthetőséget” – hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója is részt vett. Fekete János elmondta, a fejlesztés részeként megújult a híd is, amelyen az út átvezet, ennek elődje 1912-ben épült. Emellett megerősítették az útszakasz burkolatát, útpadkát építettek, megoldották a vízelvezetést és új kresztáblák is szegélyezik az utat.

A jövőben egy másik szakasz is megújul Pápa és Zirc között

Az igazgató arra is kitért, hogy Veszprém megyében összesen 23,3 kilométernyi útszakasz újul meg 2,4 milliárd forintból, uniós forrásból, ebből a most átadott mintegy 3 kilométernyi útszakasz 350 millió forintba került. Hozzátette: országosan 526 kilométernyi utat újítottak meg a Terület és Településfejlesztési Operatív Program részeként (TOP) mintegy 54 milliárd forintból.

Az átadón Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője elárulta, ugyenezen az úton a Bakonybél és Bakonykoppány közti útszakasz fejlesztése még várat magára, de a tervek szerint a közeljövőben ez a szakasz is megújulhat. Beszélt arról is, hogy a turizmus a hazai össztermék (GDP) 11 százalékát adja, emiatt különösen fontos az utak fejlesztése.

magyarepitok

Hasonló hírek

Nyolc valószínűtlen gazdasági jóslat, amely mindenkit érinthet

Géza

Támogatja az állam az új pénztárgépek megvételét

info

Dobozonként harminc forinttal lesz drágább a cigi

Géza