Hirmagazin.eu
Főoldal » Nagyon sok iskolában leszerelik az analóg órákat, mert a mai gyerekek már nem tudják olvasni őket
Külföld

Nagyon sok iskolában leszerelik az analóg órákat, mert a mai gyerekek már nem tudják olvasni őket

Egyre több iskolában szerelik le a hagyományos analóg órákat az Egyesült Királyságban.

A24. hu  információi szerint minderre azért kerül egyre több iskolában sor, mert a gyerekek egész egyszerűen már nem tudják leolvasni egy hagyományos óráról a pontos időt. Az Iskolai és Egyetemi Vezetők Társaságának (ASCL) titkára, Malcolm Trobe szerint a 18 évesnél fiatalabb diákok zömének komoly gondot okoz a kis- és nagymutatós változat értelmezése. „Ahhoz vannak hozzászokva, hogy mindenhol digitálisan látják az időt: a telefonon, a számítógépen, nem csoda tehát, hogy azt várják, hogy az időt mindenhol így fogják megjeleníteni.” – vélekedik a szakember.

A testület szerint tehát az analóg órák csak felesleges stresszt okoznak a diákok számára, és mivel a tanároknak is az a céljuk, hogy a gyerek nyugodtan végigülje az órát, több iskolában is úgy döntöttek, hogy leszerelik őket, ugyanis azok csak még több frusztrációt keltenek a diákokban.

A digitális kütyüknek azonban sajnálatos módon nem ez az egyetlen nem várt mellékhatásuk: „Sok kisdiák számára az is egyre nehezebb, hogy megtanulja a toll és a ceruza használatát. Tabletezés és mobilozás közben egyszerűen nem sajátítják el azokat a mozdulatokat, amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy később rendesen használni tudják a ceruzát vagy a tollat.” – vélekednek az intézmény dolgozói, akik szerint a papírra történő írás évtizedeken belül teljesen eltűnhet az emberiség eszköztárából.

tudasfaja

Hasonló hírek

Migránsbandák lepik el a népszerű parkot

Mazsi

18 rendőr sérült meg a görög-macedón határnál történt menekült incidensben

info

Vonatok csattantak Alexandriában, sok a halott

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------