Image default
Külföld

Nagyon nagy a baj: titkos terrorhálózat ügyködik Európa leigázásán!

Az Isz­lám Állam több száz me­rény­lője lehet Eu­ró­pá­ban, ám pon­tos ada­tot a hír­szer­zés sem tud. Egyes je­len­té­sek sze­rint a ter­ror­há­ló­zat sok­kal na­gyobb ki­ter­je­désű és ve­szé­lye­sebb, mint azt ere­de­ti­leg gon­dol­ták.

Még 2014-ben érkezett az Iszlám Állam központjába egy brüsszeli férfi, aki tavaly novemberben a párizsi terrortámadások kapcsán vált ismertté. Abdelhamid Abaaudról mára az is kiderült, hogy valószínűleg ő rakhatta le  a terrorizmus alapjait Európában.

A CNN szerint  Abaaoud már hónapokkal a párizsi terrortámadás előtt kiépítette brüsszeli hálózatát. Együtt ítélték börtönre Salah Abdeslammal, aki később csatlakozott hozzá a párizsi támadásban. Abaaoud még egy kulcsfigurát is beszervezett, a 29 éves francia Reda Hame-ot ő képezte ki az Iszlám Állam központjában, majd ő küldte vissza Franciaországba, hogy

merényleteket hajtson végre.

Nagyon nagy a baj: titkos terrorhálózat ügyködik Európa leigázásán!
A huszonéves merénylőt lelőtték Párizsban

Szerencsére Hame-ot még azelőtt letartóztatták a hatóságok, mielőtt bármit is csinálhatott volna és így lehetőség volt arra is, hogy kihallgassák. A rendőrséggel együttműködve beszélt arról, milyen fegyveres kiképzést kapott és hogy milyen kommunikációs rendszert használ a terrorszervezet, de az Európában tervezett támadásokatl is készségesen részletezte.

Egy egész hálózat dolgozik a kontinens leigázásán, nagyon meg szeretnék támadni Franciaországot és Európát!

– vallotta a fiatal dzsihadista.

Nem tudni, hányan vannak Európában

A francia titkosszolgálat természetesen komolyan vette a fenyegetést, már csak amiatt is, mert több forrás  megerősítette Hame szavait. A RIPOST is beszámolt arról, hogy az Iszlám Állam több propagandavideóban nevezte meg a tervezett célpontokat,

a legfrissebb hírek szerint magyarországi támadásokat is kilátásba helyeztek.

Egyes jelentések szerint az Európába telepített terrorhálózat sokkal nagyobb kiterjedésű és veszélyesebb, mint azt korábban gondolták a titkosszolgálatok.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Nógrádi szerint még több migráns jön, ha Aszad távozik

Edit

Senki sem hajlandó eltemetni a manchesteri robbantót

Mazsi

Manfred Weber védelmébe vette Orbán Viktor Miniszterelnökünket! Oszd meg!

Géza