Főoldal » Nagyon dühösek a lakástulajdonosok az Airbnb-re
Külföld

Nagyon dühösek a lakástulajdonosok az Airbnb-re

Az Airbnb korábban bejelentette, hogy a világjárvány miatt az utazók lemondhatják foglalásaikat, és teljes visszatérítést kapnak.

Ugyanakkor az ingatlantulajdonosok dühösek, mivel a vállalat megkérdezésük nélkül jelentette ezt ki, és emiatt sokan elesnek fő jövedelemforrásuktól

– összegzi a Business Insider.

Az ingatlantulajdonosok elmondták, hogy a korábbi foglalásokat szinte teljes egészében törölték az utazók a bejelentést követően. A tulajdonosok közül sok a vállalkozó vagy kisvállalkozó, akinek az Airbnb bérleti díja a fő jövedelemforrása, és most nekik kell megfizetniük a visszamondás miatti költségeket, amiről előzetesen nem kérték ki véleményüket.

Illusztráció. FORRÁS: ORIGO

Ez egy ingyenes lemondási irányelv, a mi költségünkön”– nyilatkozta mondta Evan Lohr, aki három kaliforniai ingatlant is kezel az Airbnb oldalán.

Az Airbnb által most bejelentett visszamondási döntés felülbírálta a korábbi, jóval szigorúbb törlési lehetőséget. A vállalat korábban engedélyezte az ingatlan tulajdonosainak, hogy saját maguk állapítsák meg bérleti díjukat, a feltételeket és a lemondásokra vonatkozó opciókat.Ugyanakkor a vállalat feltételei között szerepel egy enyhítő körülmény, ami akkor is lehetővé teszi a visszamondást, ha az nem felel meg házigazdák elvárásainak.

Kezdetben az Airbnb megengedte a tulajdonosoknak, hogy eldöntsék, miként kezelik a koronavírus-járvány miatti lemondásokat. Később azonban a vállalat többször is módosította a lemondásokra vonatkozó irányelvét. Múlt héten pedig már széleskörűen engedélyezte, hogy a március 14-e előtt foglalt szállásokat teljesen egészében lemondják.

Illusztráció. FORRÁS: DPA PICTURE-ALLIANCE/AFP/JENS KALAENE

Ráadásul a foglalási díj 12 százaléka a céghez kerül, mint a vendégek jutaléka, a lemondáskor ezt az összeget a cég visszafizeti, azonban a fennmaradó 88 százalékot az ingatlantulajdonosok fizetik vissza, miközben az Airbnb nem egyeztetett velük korábban a visszamondási irányelv módosításáról.

Többen úgy vélik, a visszatérítésben a vállalatnak nagyobb részt kellene vállalnia, vagy kompenzálnia kellene az ingatlankezelőket.

origo, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Merkel továbbrsa sem akarja megjelöli, hány menekült jöhet az országba

Edit

A migránsok miatt omlik össze az EU

Mazsi

Dél-Afrika, ahol a fekete az úr, ahol fehérnek születni örök nyomorúság.. (A cikk videót tartalmaz)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------